Stále se cítím více jako hráč, říká Ondřej Kejř

V svých šestatřiceti letech patří Ondřej Kejř k nejzkušenějším hráčům mečounů. Před sezonou navíc přibyla bývalému reprezentačnímu útočníkovi nová role, a to pozice asistenta trenéra. I přesto to ale táhne zkušeného borce více na hřiště, kde v letošní sezoně nastupuje v obraně.

Mečounům se úvod do sezony vydařil na jedničku, když ze šesti odehraných duelů ztratili pouhé dva body v Sudoměřicích. „Po předsezónním turnaji na Kladně jsme všichni věřili, že by to mělo být dobré. Možná je tam proto i trochu zklamání, že nejsme zcela stoprocentní,“ mrzí ztráta bodů Ondřeje Kejře, jenž věří, že rozjetý tým přidá i další skalpy. „Dostali jsme se na správnou vlnu, na níž se držíme. Snad na ní pojedeme co nejdéle,“ pokračuje ostřílený obránce, který se do obrany přesunul až v poslední době. „Ještě jsem chtěl hrát vepředu, ale trenér mě poslal do obrany,“ říká smířlivě Kejř.

Od nového ročníku plní plzeňský odchovanec zároveň funkci asistenta trenéra. „Před sezonou jsem chtěl pouze hrát, ale nakonec vypadl jeden trenér. Nabídl jsem proto svoji pomoc, ale zatím je to především na Luďku Polívkovi. Já jsem tam spíš nějak do počtu,“ prozrazuje bývalý reprezentační forvard, který čerpá při pokynech především ze svých nabytých zkušeností. „Mám toho hodně odehráno, takže už tak nějak vím, co má trenér říkat. Skloubit se to proto dá, i když to není ideální. Přece jenom jsem stále především hráč,“ táhne to nadále více na hřiště Ondřeje Kejře.

Obránce mečounů se navíc vykurýroval ze všech zranění z minulé sezony a zatím byl v každém utkání na hřišti. „Minulou sezonu mě trápila zranění, ale teď se mi vyhýbají, za což jsem hrozně rád,“ pokračuje Ondřej Kejř, který patří v týmu po další fázi omlazování k nejstarším hráčům. „Je fajn, že se další mladí hráči zapojili do týmu. Funguje to zatím dobře a vznikla tam určitá chemie. Samozřejmě jim poradím se vším, co budu moci, ale především musí chtít oni,“ nabízí pomocné rady nynější plzeňský bek.

V pátek vyrážejí Západočeši na hřiště třetího pražského Kertu, mistra loňského ročníku extraligy. „Čeká nás nejtěžší soupeř, na něhož jsme doposud narazili. Kert má nespornou kvalitu a každý bod, který bychom v Praze získali, by byl skvělý,“ je opatrný před následujícím utkáním Ondřej Kejř.