Hodnocení víkendu: Muži stále vítězí, žáci s čistým kontem

Uplynulý víkend znamenal zisk šesti bodů pro mužské Áčko, které porazilo pražské Kovo a Rakovník. Povedený obrat se podařil dorostencům. Stoprocentní úspěšnost dovršily výhry žáků, které se rodily po rozdílném scénáři.

A-tým

Úvod zápasu nabídl náznaky šancí na obou stranách. Do vedení Plzeňany poslal ostrostřelec Krch na konci první třetiny. Postupem času domácí zintenzivnili útočné snahy a Kovo prakticky nepustili z pásma. To nakonec neslo ovoce v podobě branek. Výsledné skóre má podobu 6:0. Tým našel tři dvoubrankové střelce, čisté konto zaznamenal Jiří Návara.

Komentář trenéra Luďka Polívky: Kovo před sezonou posílilo a skoro celou první třetinu drželo s námi krok. Pomohla nám první branka, po níž jsme začali mít převahu a postupně jsme přidávali další góly.

Sobota 22. září: HBC Plzeň – TJ Kovo Praha 6:0 (1:0, 2:0, 3:0)

Podrobnosti o utkání

Na půdě trápícího se Rakovníku mečouni nezačali nejlépe, když od druhé minuty prohrávali. Vyrovnat se podařilo Hanušovi. Plzeňané měli poté více ze hry a odskočili zásluhou Forejta. Domácí ale srovnali těsně před koncem druhé třetiny. Tahanici poté rozsekl Kejř, jehož gólem do prázdné klece doplnil ještě Valenta. První vítězství zvenku tak potvrdilo povedený start do soutěže.

Komentář trenéra Luďka Polívky: Proti Rakovníku jsem měl trochu strach, jak se popasujeme s asfaltovým povrchem, který nám příliš nesedí. Duel jsme však zvládli, i přesto, že jsme brzy prohrávali. Je skvělé, že jsme do sezony vstoupili takovým způsobem. Na hráčích je znát, že si věří, což je dobré před následujícími těžkými zápasy, které nás čekají

Neděle 23. září: HBC Rakovník – HBC Plzeň 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)

Podrobnosti o utkání

Dorost

V první třetině na Palmovce diváci branku neviděli. Patnáct minut oťukávání na asfaltovém povrchu nepřineslo výraznějších šancí. Od druhé třetiny měli více ze hry mečouni. Nicméně to byli oni, kdo první inkasoval. Domácí hubený náskok drželi až do 31. minuty, kdy vyrovnal Svoboda. Střelec plzeňských dorostenců nastartoval velký obrat, který dokončili hosté během třetí třetiny a zvítězili a dalšími třemi góly si došli pro přesvědčivé vítězství.

Komentář trenéra Michala Edla: Vstup do zápasu byl slušný bohužel jsme své šance neproměnili a přišel trest, kdy jsme po chybě v obsazování hráčů inkasovali. Na konci 2. třetiny a na začátku 3. třetiny jsme zvýšili tlak a zápas otočili. Na hráčích je vidět chuť pracovat za to jsem rád. U dvou hráčů soupeře nechápu proč hrají hokejbal, protože jejich zákroky a komentáře do hokejbalu nepatří

Neděle 23. září: Kovo Praha – HBC Plzeň 1:4 (0:0, 1:0, 0:4)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Plzeňané v duelu s Blatnou těžili z výsledkově výborné první třetiny. Úvod se jim příliš nepovedl, ovšem poté se rozstříleli, když během patnácti minut vstřelili hned čtyři branky, čímž rozhodli zápas. Bohužel následný výkon nebyl příliš precizní a do konce hrací doby místo branek přibývali vyloučení hráči. To nic nezměnilo na tom, že si domácí došli pro vítězství 5:0. První čisté konto v kategorii SŽ má brankář Ondřej Kočka.

Komentář trenéra Daniela Krále: Soupeř z Blatné se u nás prezentoval odvážnějším výkonem, než před týdnem Prachatice. Opět nám utekli první střídání všech tří řad na začátku zápasu, kde jsme byli rozpačití. Pak jsme převzali iniciativu a v první třetině jsme si vybudovali čtyřgólový náskok. Ten jsme hned po obrátce navýšili, ale to bylo z naší strany vše. Začali jsme hrát zbytečně nervózně a místo skóre se navyšoval počet našich vyloučených. Nevím, zda se na předvedené hře podepsala epidemie, která se prohnala kabinou, ale s výkonem, který jsme předvedli ve druhé a třetí třetině, nemůžeme být spokojeni. Pochvalu ovšem zaslouží gólman Ondra Kočka, který nám vypomáhal z mladších žáků. Svou roli zvládl na jedničku a nedovolil žádnou radost hostujícím střelcům.

Sobota 22. září: HBC Plzeň – TJ Blatná Datels 5:0 (4:0, 1:0, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Druhý duel v sezóně odehráli mladší žáci proti Dobřanům. Mečouni byli od začátku favoritem. Rozjížděli se ovšem pomaleji. Hosté dlouho drželi bezbrankový stav, až dva góly Profelta na konci první třetiny zlomily duel na plzeňskou stranu. Přesto ve hře byly rezervy. Na těch domácí z části zapracovali ve druhé třetině. Do dobřanské sítě pak padal gól za gólem. Konečné skóre má podobu 16:0.

Komentář trenéra Michala Samce: Od začátku utkání bylo jasné, že půjde o nerovný boj, ačkoli soupeř i díky výborným zákrokům gólmana dlouho držel nerozhodný stav. Tomu napomáhali i naši hráči svojí laxností a netýmovým pojetím hry. To se naštěstí změnilo v druhé části, kdy kluci začali plnit to, co po nich chceme. Bylo k vidění velké množství pěkných kombinací a gólových situací. Zápas byl přínosný v tom, že si kluci mohli vyzkoušet spoustu věcí, ale do budoucna doufám spíš v mnohem náročnější duely, které nás opravdu prověří a posunou nás někam dál.

Sobota 22. září: HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany 16:0 (3:0, 6:0, 7:0)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Pátek 28. září
  • A-tým: Kert Park – Plzeň (14:00)
  • Dorost: Plzeň – Rakovník (11:00)

Sobota 29. září
  • Junioři: Nové Strašecí – Plzeň (14:00)
  • Mladší žáci: Prachatice – Plzeň (13:00)

Neděle 30. září
  • Starší žáci: České Budějovice – Plzeň (15:00)