Hodnocení víkendu: Áčko s prohrou po nájezdech, vítězné vstupy mládežníků

Druhý zářijový víkend nabídl vstupy do soutěže pro dva nejstarší juniorské týmy. Jak juniorům, tak dorostu se podařilo zvítězit, ač výkony optimální nebyly. Nicméně není třeba věšet hlavu na začátku sezóny. A-tým vyrazil přes celou republiku do Sudoměřic. Slabá produktivita byla jednou z příčin, že si Plzeňané přivezli pouhý bod.

A-tým

V Sudoměřicích měli Plzeňané zpočátku problém dostávat se do nebezpečných pozic. Brzy pak sami inkasovali, když domácí využili početní výhodu. Od druhé třetiny mečouni diktovali tempo hry. Brzy srovnal kapitán Benedikt. Domácí obrana pak nedostávala oddychu, hosty však brzdila produktivita, navíc třikrát orazítkovali brankovou konstrukci. Zápas tak došel až do samostatných střílení, ve kterých bonusový bod pro Sudoměřice vystřelil nadějný mladík Fraňo.

Komentář trenéra Ondřeje Kejře: Hodnocení zápasu nemůže být pozitivní. Skoro celý zápas jsme měli herní převahu a přesto jsme prohráli. Doplatili jsme na proměňování golových šancí. To už nás bohužel trápí dlouhou dobu, pak už to jen vyústilo v samostatných střílení.
Jediné co bylo pozitivní, že kluci hráli až do konce ve vysokém tempu a všichni věřili v úspěch. Po dlouhé době jsem viděl, že celý tým táhl za jeden provaz a do poslední minuty věřil. Jestli bude takhle pokračovat v nastaveném úsilí, tak věřím, že se úspěch dostaví.

Sobota 8. září: SK Sudoměřice – HBC Plzeň 2:1 ss

Podrobnosti o utkání

Junioři

Mečouni začali aktivně, poté ale z tempa vypadli. Kert Park vystrkoval růžky, domácí si dlouho koledovali, až se soupeř dostal do vedení. Až tento stav Plzeňany probral z letargie a úspěšnou dorážkou v přesilovce vyrovnali. Ve druhé třetině zlepšili tlak do brány a přechod do útoku a překlopili duel na svou stranu. Konečný výsledek má podobu 5:1. Dvěma zásahy začal sezónu kapitán Tomáš Ulč.

Komentář trenéra Tomáše Semery: První zápas sezony se soupeřem, kterého jsme neznali a nevěděli co od něj očekávat. Navíc v prvním zápase porazil Kladno, takže jsme tušili, že to nebude jednoduché. My jsme chtěli hned od začátku na soupeře vlétnout, a to se nám i podařilo, ale bez gólového vyústění. Kert poté hru vyrovnal a vytvořil si několik šancí, kterou po jedné naší chybě i využil. Nám se podařilo vyrovnat na konci třetiny z přesilové hry. I ve druhé třetině se hrál vyrovnaný zápas, avšak nám se podařilo dát tři branky a tím jsme dle mého soupeře trochu zlomili a dostali se tak do klidu. Zbytek zápasu už jsme si pohlídali, ale nebylo to úplně optimální. Mám v kádru osm nových tváří a bude asi chvilku trvat, než si to sedne.

Neděle 9. září: HBC Plzeň – HC Kert Park Praha 5:1 (1:1, 3:0, 1:0)Podrobnosti o utkání

Dorost

Dorostenci Plzně vyrazili do Jindřichova Hradce, kde se dlouho rozkoukávali. Tým poslal až po devíti minutách hry Svoboda. Mečouni ovšem o vedení přišli. Ani tento stav netrval dlouho. O výsledku duelu rozhodla povedená tříminutovka ve druhé třetině, kdy se Plzeň prosadila hned třikrát. S přibývajícím časem měli hosté více a více ze hry a dovedli duel ke zdárnému konci. Čtyřmi body k výhře 7:2 pomohl Matěj Deja.

Komentář trenéra Michala Edla: Vstup do zápasu jsme neměli podle mých představ. Asi to bylo způsobeno nedostatkem herní praxe. Přeci jen rozdíl mezi SŽ a Dorostem je znát. Od 2 třetiny přišlo zlepšení, a pak už jsme jen zvyšovali náskok. Některé z gólových akcí byli pohledné. Čeká nás s týmem kus práce, ale věřím, že jsme jako celek správně nastaveni.

Sobota 8. září: TJ Olymp Jindřichův Hradec – HBC Plzeň 2:7 (1:1, 1:4, 0:2)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 15. září
  • A-tým: Plzeň – Most (16:00)
  • Junioři: Pardubice – Plzeň (15:00)
  • Dorost: Plzeň – Ústí nad Labem (13:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Blatná (11:00)

Neděle 18. září
  • Starší žáci: Plzeň – Prachatice (13:00)