První srpnový den ve znamení prvního tréninku mužů, v klubu došlo k několika změnám

Sezóna 2017/18 je definitivně minulostí. Pomalu, ale jistě se probouzí další hokejbalová sezóna. Ani všudypřítomné horko nezastavilo plány realizačního týmu A-týmu, který se v první srpnový den sešel k úvodnímu tréninku. Mládež začne s přípravou v pondělí 6. srpna.

Extraligový A-tým bude i letos bojovat v CROSSDOCK extralize, která se po krátké odmlce vrací k formátu s dvanácti účastníky. K jedenácti týmům z loňské sezóny přibyla Karviná. Mečouny povede jako hlavní trenér Luděk Polívka, který minimálně na startu letní přípravy bude pracovat s velmi širokým kádrem. Pozici asistenta trenéra bude zastávat Ondřej Kejř. Velkou novinkou je také pozice manažera A-týmu, kterou bude zastávat Josef Kadaně.

Hokejbalisty Plzně nyní čeká nezbytná kondiční a fyzická příprava. Zajímavou herní prověrkou bude jistě turnaj na Kladně, týden před startem soutěže. Mezi 25. a 26. srpnem se mečouni střetnou se špičkou jak CROSSDOCK extraligy, tak zahraničních hokejbalových lig. Následující víkend již začne další soutěžní ročník nejvyšší hokejbalové soutěže. Plzeňané do něj vstoupí domácím duelem s ústeckou Elbou.

Personální obsazení realizačního týmu Áčka není jedinou změnou. U staršího dorostu, jehož soutěž se přejmenovala v extraligu juniorů, bude pokračovat duo Tomáš Semera – Jiří Štípek. Michal Edl se přesouvá na lavičku (mladšího) dorostu, na pozici vedoucího mužstva zůstává Jiří Pecka. Starší žáky povede Dan Král, který bude mít k ruce Marka Štrunce. Změna čeká také Michala Samce, který se od přípravky posouvá k mladším žákům. Jeho pomocnou rukou bude René Procházka.

Tak tedy znovu a přehledně.

  • A-tým: Luděk Polívka, Ondřej Kejř – manažer týmu Josef Kadaně
  • Junioři: Tomáš Semera, Jiří Štípek
  • Dorost: Michal Edl, Jiří Pecka
  • Starší žáci: Dan Král, Marek Štrunc
  • Mladší žáci: Michal Samec, René Procházka