Pilsen Cup 2018 - souhrn prvního dne

Pilsen Cup se po roce opět rozběhl. První den nabídl zajímavé hokejbalové akce v hokejbalové hale i ve Štruncových sadech. K vidění byly jak debakly, tak úporné bitvy. Ve šlágru kategorie U15 si Spišská Belá vyšlápla na kanadský West Coast Express.

Kategorie U15

Úvodní duel turnaje v hokejbalové hale přinesl kanonádu ve prospěch zámořského celku West Coast Express. Ti osmi góly přejeli švýcarskou Belpu. O jasné převaze svědčí i neuvěřitelných jednatřicet střeleckých pokusů. Kanaďané tak ukázali, že opět přijeli velmi silní. Ve Štruncových sadech změřili síly plzeňští mečouni s reprezentačním týmem České republiky U14. Plzeňané šli brzy do vedení, když se ve druhé minutě trefil Beneš. Na reprezentační čtrnáctce byla vidět počáteční nesehranost, z čehož mečouni těžili. Ve druhé polovině se ale misky vah srovnali. A srovnalo se i skóre. Jenže Plzeňané poté odskočili o dvě branky a reprezentanti se i přes bojovný výkon zmohli jen na kontaktní trefu.

SHC Belpa 1107 – West Coast Express 0:8 (0:4, 0:4)
Česká republika U14 – HBC Plzeň 2:3 (0:1 2:2)

Starší žáci HBC Plzeň se k druhé bitvě přesunuli do haly na Košutce. V souboji s Belpou měli více ze hry, dlouho je ale brzdili nepřesnosti, zejména při přechodu do útoku a finální fázi. Mnohem zajímavější byla druhá půle, Plzeň utahovala šrouby, až se trefil Banýr. Jenže Belpa se odhodlala k pořádnému závaru a brankář Šlechta se měl, co ohánět. Ve druhé půli musel řešit 14 střel soupeře! Všechny ale zlikvidoval a mečouni se radovali z těsné výhry 1:0. Jiný průběh nabídl večerní souboj ve Štruncových sadech. Reprezentační čtrnáctka si spravila chuť s Weidenem, který vysoko prohrál i své druhé utkání na turnaji, a to výsledkem 2:9.

HBC Plzeň – SHC Belpa 1107 1:0 (0:0, 1:0)
1. EV Weiden – Česká republika U14 2:9

Korunou pátečního dne byl souboj mezi West Coast Express a Spišskou Belou. Utkání bylo plné pohledných akcí, hezkých uvolnění, kliček, neohrožených soubojů. Belané vedli od první minuty. West Coast sice srovnal, ale dvě využité přesilovky a povedená střela pod víko znamenali vedení v poločase a výsledek 1:4. Jenže Kanaďané nesložili zbraně a dotáhli se na rozdíl jediné branky. Jenže jejich snahu o vyrovnání utnul finální trefou Filip Mešár, který v utkání zkompletoval hattrick.

West Coast Express – MŠK Špiská Belá 3:5 (1:4, 2:1)

Kategorie U17

Starší kategorii otevřel souboj domácích mečounů a Gajarů Flames. Slovenský celek se ujal vedení již ve druhé minutě. V deváté minutě se náskok Flames zvyšoval, první třetina nebyla ze strany Plzně vůbec ideální. Poté svůj výkon zlepšovali a kontaktní branku vstřelil Chramosta v končící přesilové hře. Po zbytek času se hrál vyrovnaný duel, který ovšem na stranu Gajar poslal dvěma zásahy Ketner. Jinačí podívanou měli diváci v hokejbalové hale, kde se střetl West Coast Express s Weidenem. Kanaďané na svého soupeře nastoupili a po první třetině vedli o tři branky. Weiden pak utnul velký tlak soupeře vstřeleným gólem, ale Express neponechal nic náhodě a svého soupeře nakonec zničili deseti góly. A nebýt brankáře Schauera, rozdíl mohl být ještě větší.

HBC Plzeň – Gajary Flames 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
West Coast Express – 1. EV Weiden 10:1 (3:0, 5:1, 2:0)