Mládež v jednom kole! Dorostenci míří na finále, mladší žáci na pražský Fair Cup

Finále staršího dorostu, finálový turnaj mladšího dorostu a Fair Cup mladších žáků. Mládežníci HBC Plzeň vyrážejí mimo hradby města Plzně bojovat o cenné kovy. Uvidíme, jakým způsobem "to cinkne".

Starší dorost

Svěřenci Tomáše Semery o uplynulém víkendu načali finálovou sérii s Pardubicemi. První zápas vyšel lépe soupeři, který se radoval z výsledku 2:3. Na druhý pokus už ale mečouni zvítězili (4:2). V Pardubicích tak tým čekají dva duely, které mohou rozhodnout sérii ve prospěch jedné či druhé strany, stejně tak může být vítěz známý až příští sobotu, kdy je na programu případný pátý zápas.

Program zápasů:

Sobota 9. června: Pardubice – Plzeň (19:00)
Neděle 10. června: Pardubice – Plzeň (12:30)

Mladší dorost

Zvládnutý semifinálový turnaj znamenal vstupenku do turnaje finálového. Mečouni se tak opět po týdnu vydají do Světlé nad Sázavou. O medaile zde bude bojovat pět týmů. Herní systém je jasný. Jedna skupina, zápasy každý s každým a z konečné tabulky bude jasná trojice medailistů. Podaří družině, kterou vede Josef Kadaně, navázat na loňské stříbro?

Všechny zápasy turnaje bude možné sledovat v živých přenosech na tvcom.cz.

Program zápasů týmu ve Světlé nad Sázavou:

Sobota – 9. června
  • Plzeň – Pardubice (14:00)
  • Letohrad – Plzeň (18:00)

Neděle 10. června
  • Suchdol nad Lužnicí – Plzeň (12:30)
  • Plzeň – Mladá Boleslav

Mladší žáci

Vítězové přeboru mladších žáků skupiny Čechy – Jih se představí na oblíbeném turnaji Fair Cup v Praze na Jižním městě. Pořádajícím týmem je HBC Hostivař. Právě s Hostivaří a Svítkovem se mečouni utkají ve skupině, která pak určí nedělní nasazení. „Po roční dřině je to krásné ukončení sezóny, kluci se na turnaj těší, chtějí si zahrát i proti jiným soupeřům. Očekávám, že kluci na turnaji předvedou bojovného ducha a získají, co nejlepší umístění. Turnaj je mezi nimi oblíbený, především díky atmosféře. Všichni rodiče fandí a tím burcují své děti, aby podali co nejlepší výkony. A samotní kluci tu mají mezi soupeři kamarády a je úžasné vidět, jak si mezi sebou povídají před zápasem,“ nechal se slyšet trenér týmu Marek Štrunc.

V porovnání s minulými ročníky se Fair Cupu účastní méně týmů. Štrunc ovšem věří, že tým je v dobré formě. Mladší žáci po skvělém podzimu mírně polevili, závěr sezóny už opět snesl přísnější měřítka. K dobrému umístění by měly pomoci také nabité zkušenosti. „V letošní sezóně mečouni odehráli turnaj O pohár místostarosty MO Plzeň 1 a Rebel Cup. Tam ukázali, že jsou připraveni. Tyto turnaje dávají klukům hodně nových zkušeností, a jsem rád, že se tímto způsobem pracuje s mládeží,“ uzavřel Štrunc.

Program zápasů týmu na finálovém turnaji:

Sobota – 9. června
  • Plzeň – Hostivař (8:00)
  • Svítkov Pardubice – Plzeň (12:40)

Neděle 10. června
  • play-off / zápasy o umístění