Na hřišti se teď cítím opravdu dobře, pochvaluje si debutant Matěj Votípka

Nejlepším střelcem extraligy SD se letos stal Matěj Votípka. Nebyl to rozhodně jediný úspěch. V sedmnácti letech si zasloužil šanci ve dvou zápasech za A-tým a ukázal se ve velmi dobrém světle. Sám si pochvaluje momentální pohodu na hřišti a doufá, že si ji přenese také do play-off.

V posledních dvou týdnech jsi naskočil na A-tým a dostal si pořádný prostor na hřišti. Jak ses vůbec dostal k této šanci? Bylo to pro tebe překvapením?
V týdnu po zápase na Kovu mi trenér volal, jestli bych mohl s nimi na téninky celý týden a o víkendu opět hrát. Překvapení to bylo, ale samozřejmě jsem souhlasil.

Na Kovu Tě diváci mohli vidět v útoku s Jirkou Benediktem a Jardou Pauerem, proti Hradci zase spolu s Martinem Krchem a Petrem Gřonkou. Jak vám klapala spolupráce?
Na Kovu jsem ještě nevěděl co od toho čekat a musel jsem se rozehrát, ale ke konci zápasu už to bylo celkem dobré. Proti Hradci si myslím, že to bylo lepší. Soupeři jsme kolikrát dokázali pořádně zavařit a vytvořit si dost příležitostí.

Co soužití s výrazně staršími spoluhráčemi? Dobírali si tě?
Ze začátku jsem se cítil zvláštně, ale kluci mě vzali dobře. Nějaké vtipy proběhly, ale jakmile jsme byli na hřišti, snažili se mi všichni, co nejvíc podpořit a poradit co a jak.

Byl také někdo, od koho si čerpal cenné rady a věnoval se ti speciálně?
Asi nebyl nikdo, kdo by se mi speciálně věnoval. Samozřejmě jsem nejvíc komunikoval s těmi, se kterými jsem hrál v lajně, ale ostatní mi taky často poradili.

Cítíš se teď ve větší formě po anabázi A-týmu, před startem play-off staršího dorostu?
Musím říct, že se teď na hřisti cítím opravdu dobře. Daří se mi to, co chci dělat. Doufám, že mi to vydrží po celé play-off a uděláme pořádný úspěch. Pokud budeme hrát tak, jak umíme, je to jenom v našich rukách.

Rozdíl mezi kategorií mužů a SD je samozřejmě znatelný. Co ti dělalo největší problém v porovnání se zápasy v dorostu?
Rozdíl je snad úplně ve všem. Rychlost, tvrdost i myšlení, chvíli mi tvalo než jsem si zvyknul. Ani nevím co mi dělalo největší problém, prostě všechno bylo na o dost vyšší úrovni, než v dorostu.

Zmíněné play-off vám začíná, stejně jako A-týmu, již tento víkend. Začínáte doma proti Písku. Na co bys pozval diváky?
Proti Písku byly oba zápasy v základní části dost vyrovnané, v Písku jsme dokonce otáčeli zápas až v třetí třetině. Myslím, že zápasy o víkendu budou podobné. Takže očekávám dost bojovné a do poslední chvíle vyrovnané utkání. My do toho dáme všechno a nedovolíme Písku, aby nás v sérii nějak trápil.