Hodnocení víkendu: Muži zvládli důležitý souboj, výhry MD a SŽ nad soupeři z Prahy

Pouze tři zápasy klubových družstev se odehrály o uplynulém víkendu. Áčko v sobotu přejelo Hradec Králové a v základní části končí třetí. Mladší dorostenci rozstříleli Kovo a lítý boj s Hostivaří úspěšně zvládli starší žáci.

A-tým

Přímý souboj o to, kdo bude začínat play-off doma. To byl zápas Áčka proti Hradci Králové. Mečouni začali skvěle. Hned v prvním střídání se prosadil Pauer. Hra byla poté chvíli opticky vyrovnaná, to ovšem netrvalo dlouho, jelikož mečouni poté spustili drtivý tlak a Hradec prakticky nepouštěli z obranné třetiny. Na konci druhé části navíc dvěma góly donutili soupeře ke střídání gólmanů. Nakonec si domácí došli pro klidné vítězství 5:0, v základní části skončili třetí a ve čtvrtfinále vyzvou Letohrad.

Komentář trenéra Michala Edla: Kluci věděli, o co hrajeme a bylo to cítit už z kabiny. Vstup do zápasu se nám povedl a pak už jsme navyšovali skóre. Třetí třetinu bych jako trenér hodnotil 3-, ale kluky jsme nechali, ať si zápas po zásluze užijí. Nakonec z toho byl zajímavý posun v tabulce.

Sobota 21. dubna: HBC Plzeň – HBC Hradec Králové 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Po prohře s Kertem minulý týden přivítali mečouni druhý pražský tým, který je ovšem výkonnostně o kousek níže. Přesto hosté srdnatě bojovali a drželi po první části stav 1:0. Nicméně v prostřední patnáctiminutovce se spustil plzeňský gólostroj. Brankář Kova musel míček lovit hned sedmkrát. V poslední třetině domácí neubírali a nakonec slavili vysoké vítězství 13:0. Pozitivem je pět využitých přesilovek a devět různých střelců.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Kovo se snažilo hrát od úvodu aktivně, což jim přineslo úspěch v podobě vyrovnané první třetině. Tým se postupně vrátil ke hře, kterou jsme předváděli ještě tři týdny zpátky. S výkonem jsem tím pádem spokojený. Zápas se vydařil i všem třem děvčatům, která pod delší době nastoupila v kompletním složení.

Neděle 22. dubna: HBC Plzeň – TJ Kovo Praha 13:0 (1:0, 7:0, 5:0)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Stále nekompletní kádr starších žáků v sobotu přivítal Hostivař. V deváté minutě poslal domácí celek do vedení Krejčí, to ovšem bylo na dlouhou chvíli vše. Gólman soupeře totiž chytal vynikající utkání. To hostivařským mladíkům dodalo sebevědomí a podařilo se jim vyrovnat. Rozhodnout tak musela třetí třetina, v ní mečouni nenechali nic náhodě a třemi přesnými zásahy převalili zápas na svoji stranu.

Komentář trenéra Václava Tůmy: Po většinu zápasu jsme sice měli míček na našich hokejkách, ale soupeř dlouho odolával a zejména hostující gólman nám dlouho nedovolil proměnit naše četné šance. Nám naopak chyběla větší pohotovost v zakončení a důraz před brankou. Až ve třetí části jsme se i v tomto zlepšili a několik šancí přece jen proměnili v góly. Hosté hrozili především z brejků, ale většinu z nich náš brankář skvělými zákroky zneškodnil a za svá záda pustil pouze jediný míček. Všichni hráči si zaslouží pochvalu za přístup k zápasu, kdy do toho dávali opravdu plné nasazení a přestože se někteří potkali na hřišti v jednom útoku spolu poprvé v životě - neboť jsme opět ve značně nekompletní sestavě museli hodně improvizovat- fungovali jako tým, povzbuzovali se a bojovali o vítězství i za své zraněné kamarády, kteří je přišli podpořit do hlediště.

Sobota 21. dubna: HBC Plzeň – HBC Hostivař 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 29. dubna
  • A-tým: Plzeň – Letohrad (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Písek (11:00)
  • Mladší dorost: Prachatice – Plzeň (13:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Suchdol (13:00)
  • Mladší žáci: Prachatice – Plzeň (11:00)

Neděle 29. dubna
  • A-tým: Plzeň – Letohrad (11:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Písek (14:00)