Hodnocení víkendu: Výhry Áčka a žáků, zaváhal jen mladší dorost

Polovina dubna přinesla další hokejbalové bitvy. Áčko po delší době zabodovalo naplno, když přehrálo poslední Kovo Praha. Naopak na jaře poprvé padl mladší dorost. Kanonádu si otevřeli starší žáci, kteří porazili Prachatice. V Suchdolu zase zvládli přestřelku hokejbalisté z mladších žáků.

A-tým

Na pražské Palmovce se mečouni střetli s posledním Kovem. Oba týmy se po celý zápas prezentovaly poctivou obranou a k vidění bylo mnoho zblokovaných střel. V první části měli Plzeňané problémy se zakládáním útoku, tento neduh se jim ale později povedlo odstranit. Zřejmě rozhodujícím faktorem zápasu byly přesilovky. Mečouni využili dvě a sami zvládli těžké momenty, pětiminutové oslabení po vyloučení Valenty nebo situaci tří proti pěti. Hosté zápas zvládli a po výsledku 1:4 brali všechny body.

Komentář trenéra Michala Edla: Jsem rád, že jsme po neúspěšné sérii zabrali. První třetina ještě nebyla dle našich představ, ale ve druhé po určitých korekcích došlo k zlepšení a zaslouženému vedení. Třetí třetinu ovlivnilo naprosto nesmyslné vyloučení Valenty, který vzal hráčům šanci na lepší výsledek. Pozitivní je ubránění zmíněného vyloučení. Dalším pozitivem je zapojení 17-ti letého Matěje Votípky , který se ukázal v dobré světle a dostane šanci v dalším utkání.

Sobota 14. dubna: TJ Kovo Praha – HBC Plzeň 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

První jarní prohru má za sebou tým mladšího dorostu. Kert Park přijel pouze s devíti hráči do pole, avšak stačilo to. Po první třetině hosté vedli. Ve druhé části se domácí zvedli, Pražany drtivě přestříleli. Bylo z toho ovšem pouze vyrovnání kapitána Reisera v přesilové hře. Přesilovky sehrály významnou roli v závěru. Kert Park v posledních sedmi minutách využil hned tři a odvezl si tři body po výsledku 1:4. Situace na čele tabulky se tak vyrovnala, Kert se Plzni přiblížil na jediný bod.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Vítězná série je u konce. Popravdě, dneska jsme jejímu prodloužení naproti moc nešli. Už minulý zápas to nebylo v defenzívě moc dobré. V neděli jsme v tom pokračovali a přidali navrch stereotypní hru dopředu. I díky tomu si Kert odvezl plný počet bodů.

Neděle 15. dubna: HBC Plzeň – HC Kert Park Praha 1:4

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Jasný zápas mají za sebou starší žáci. Na Košutku dorazily Prachatice, které zde před měsícem inkasovali patnáctigólový debakl. V první třetině hosté drželi Plzeňané jakž-takž na uzdě. Ve druhé části ale domácí přesně zacílili hned osmkrát. Ve třetí části padly ještě tři branky, které daly výsledku podobu 13:0. Bodovali prakticky všichni hráči, největší podíl měl Tomáš Krejčí s pěti body (2+3).

Komentář trenéra Václava Tůmy: V zápase jsme měli opět jednoznačnou převahu, o čemž svědčí poměr střel a nakonec i skóre. Protože nás stále trápí velká marodka, nastoupili v zápase někteří hráči na pro ně neobvyklých postech a všichni se s tím vypořádali velmi dobře - včetně brankáře Kuby Šlechty, který poprvé v životě nastoupil v útoku a dokonce dvakrát dokázal skórovat, což byla asi nejzajímavější okolnost tohoto utkání.

Sobota 14. dubna: HBC Plzeň – HBC Prachatice 13:0 (2:0, 8:0, 3:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Nejmladší Plzeňané se vydali do Suchdolu, výprava nebyla příliš početná, i přesto se hosté dostali do dvougólového vedení. To ovšem z první třetiny rozhodně nebylo všechno, padlo v ní ještě pět branek a do kabin se šlo za stavu 4:3. Mečouni se poté zvedli, podpořil je také jistý brankář Kočka. Na jihu Čech se celkově hrál rovný boj se šancemi na obou stranách. Vítězně z něj nakonec vyšli hosté po výsledku 5:7. Fantastických pět asistencí zaznamenal Adam Obr, Matěj Pavlíček zase čtyřikrát rozvlnil síť.

Komentář trenéra Marka Štrunce: Díky velké marodce jsme odjeli na jih Čech jen v jedenácti hráčích a očekávali jsme velkou zápasovou bitvu. Rychle jsme se ujali vedení a druhým gólem i trochu uklidnili. I přesto se ale domácím podařilo první třetinu vyhrát 4:3. Přehráli mečouny hlavně v osobních soubojích a v rychlosti. V nejtěžší chvíli nás zachraňoval brankář Ondra Kočka. Chytil domácím i trestné střílení. Od druhé třetiny jsme zlepšili hru, bylo vidět více kombinací a hlavně osobních soubojů a opět jsme strhli vedení na svoji stranu. Boj nepřestával, hra měla tempo, střílelo se na obě brány, hráči si nic nedarovali, a i když domácí stupňovali tlak, už se jim nepodařilo vstřelit branku. Musím pochválit všechny hráče za bojovnost a přístup ke hře. Zasloužené tři body

Neděle 15. dubna: SK Suchdol nad Lužnicí – HBC Plzeň 5:7 (4:3, 1:3, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 21. dubna
  • A-tým: Plzeň – Hradec Králové (13:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Hostivař (10:30)

Neděle 22. dubna
  • Mladší dorost: Plzeň – Kovo Praha (14:00)