Série domácích zápasů se chýlí ke konci, Plzeň narazí na devátý Most

Dlouhá série zápasů v hale na Košutce už vstupuje do své závěrečné fáze. Z pěti zápasů za sebou zbývají ukrojit už pouhé dva. Nyní budou chtít svěřenci trenéra Michala Edla odčinit bodovou ztrátu proti Pardubicím v duelu proti nepříjemnému Mostu.

HBC Plzeň – HBC Rondo Most, sobota 31. března od 16:00

I přes poslední porážku po samostatných stříleních mohou být na západě Čech spokojení. Mužstvo v jarní části sezony doposud nasbíralo 10 bodů a usadilo se na čtvrtém místě tabulky. V posledním duelu navíc ukázali mečouni i svoji morální sílu, když dokázali v utkání plném obratů v závěru srovnat na konečných 3:3 a vynutit si neúspěšné rozuzlení v dovednostní soutěži.

Most nemá zrovna oslnivou fazonu a postupně se mu vzdaluje poslední osmá příčka zaručující účast v play off. Na Velký pátek totiž Rondo nezvládlo klíčový zápas o šest bodů se Sudoměřicemi, jež na severu Čech vyhrály poměrem 3:1 a právě přes svého soupeře se přehoupli. Severočeši rázem ztrácejí dva body a budou muset ve zbytku soutěže přidat, pokud nechtějí případně mít ani strach o záchranu.

A co k následujícímu utkání říkal z plzeňské strany v rozhovoru Marek Čvarc, kterému se vedlo bodově proti Pardubicím. "Víme, co Most hraje za hokejbal. Mají to hodně zaměřené na souboje, ale když my budeme pokračovat ve hře jako proti Kartu, Kladnu nebo Pardubicím, měli bychom zápas zvládnout a připsat si další tři důležité body," hlásí útočník mečounů, jenž bdue chtít potvrdit svoji dobrou formu.

Severočeši zrovna nemají žádné ofenzivní eso, které by větralo obrany soupeřů. S 11 kanadskými body se na vrcholu kanadského bodování Ronda nacházejí Vladimír Bačák (9+2) a Tomáš Chyba (4+7). V brankovišti má své neochvějné postavení Pavel Brém, který zasáhl do všech zápasů svého týmu. Jeho úspěšnost zákroků činí přes 90%.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Čtvrtek – 29. března
  • Mladší dorost: České Budějovice – Plzeň (17:00)

Sobota – 31. března
  • A-tým: Plzeň – Most (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Ústí nad Labem (11:30)

Neděle 1. dubna
  • Starší žáci: Kovo Praha – Plzeň (11:00)