Hodnocení víkendu: A-tým s bodem, mládežníci se třemi a s minimem inkasovaných gólů

O víkendu vyrazila klubová družstva znovu do akce. Muži pokračují v domácím pětiboji a tentokrát hostili Pardubice, dramatický duel rozhodovala až samostatná střílení. Starší dorost porazil poslední tým tabulky, naopak mladší dorost si vyšlápl na lídra. Výhry z venkovních hřišť přivezli také žáci.

A-tým

Mečouni na jaře získali devět bodů a nenašli přemožitele, tuto bilaci chtěli prodloužit i proti Pardubicím. Dlouho hrály prim obrany na obou stranách. S příležitostným nebezpečím si poradili brankáři. Ve druhé třetině už každý jednou inkasoval. Třetí část začali domácí výborně. Hned v úvodní minutě se podruhé trefil Švarc. Jenže Pardubice ke konci zápasu otočili vývoj duelu! Dramatickou koncovku ještě okořenil vyrovnávající gól Krcha při zesílené power-play. V samostatných stříleních si ale lépe počínali pardubičtí.

Komentář trenéra Michala Edla: První třetina byla taková rozkoukávací, my i Pardubice jsme sváděli boj o střední pásmo. Druhá třetina měla parametry, které chceme, ale branek bylo málo. Třetí třetina už byla horší a situaci po nesmyslném vyloučení Pejchara jsme nezvládli, i když byla čitelná. Myslím že brankových příležitostí jsme měli více, než soupeř ať už to byl Forejt, Malý nebo Krch. Nepodařilo se nám odskočit o dvě branky, a to rozhodlo. Závěr jsme nakonec zvládli, protože být bez bodu po průběhu zápasu jsme si nezasloužili. Myslím, že Pardubice nám dali facku, že musíme více pracovat.

Sobota 24. března: HBC Plzeň – HBC Autosklo H.A.K. Pardubice 3:4ss (0:0, 1:1, 2:2 – 0:1)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Starší dorostenci se vydali do Chomutova. Jako první tým soutěže byli jasným favoritem proti domácím, kteří se krčí na poslední příčce. Prvních patnáct minut bylo ale totálním trápením. Postupem času šel výkon nahoru, ovšem hosty mnohokrát zradila koncovka. Zlepšení přišlo až ve třetí třetině, kterou otevřely dvě branky v síti Chomutova za 14 sekund. Celkové skóre nakonec mělo podobu 1:9.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Z mého pohledu jsme k zápasu přistoupili laxně a to se odrazilo na výkonu a předvedené hře, která nebyla vůbec dobrá.

Sobota 24. března: HBC Wolves Chomutov – HBC Plzeň 1:9 (0:1, 0:2, 1:6)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Plzeňané hostili lídra tabulky, kterého v posledním vzájemném duelu skolili po samostatných stříleních. O výsledku nakonec rozhodla první třetina, v níž mečouni na soupeře vlétli a mezi šestou a jedenáctou minutou se radovali hned třikrát. Suchdol ovšem neskládal zbraně. Plzeňané ovšem hráli s příkladnou obětavostí a poradili si i v několika oslabeních. Ve třetí třetině si ovšem domácí zápas pohlídali a radovali se z důležitého vítězství, navíc s čistým štítem.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Zápas nabídnul podle očekávání hokejbal vysoké kvality. Nám se gólově povedla úvodní třetina. Zvládli jsme i dlouhé oslabení ve třech. Řada našich hráčů předvedla parádní výkony.Z výhry máme radost, nicméně, už je minulostí. Ve čtvrtek nás čeká další těžký soupeř v Českých Budějovicích.

Neděle 11. března: HBC Plzeň – SK Suchdol nad Lužnicí 3:0 (3:0, 0:0, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Starší žáci chtěli porazit Hostivař i počtvrté v sezóně. Pražanům opět čelila nepočetná sestava, která ovšem po patnácti minutách vedla zásluhou Banýra o dvě branky! Prostředí část přinesla jednu branku na každé straně a hra se vyrovnala. Rozhodnout tak musela třetí část. V ní prokázal svoje kvality především brankář Svoboda, který opanoval utkání, a tak přišel rozhodující čtvrtý gól, na který navázali hosté ještě dvěma trefami. Konečný výsledek zní 1:6, hned pět bodů (2+3) zapsal Matěj Pavlíček!

Komentář trenéra Václava Tůmy: Přestože výsledek vypadá jednoznačně, nebyl to úplně jednoduchý zápas. Marodka se nám příliš nevyprázdnila a mimo to i někteří hráči, kteří v zápase nastoupili, nebyli zdravotně zcela v pořádku. Měli jsme opět dobrý vstup do zápasu a v první třetině jsme domácím dobrou obranou téměř nic nedovolili a sami jsme dokázali vstřelit dvě branky. Ve druhé části se ale domácí zlepšili a hra se vyrovnala, přesto se nám podařilo přidat další gól, ale před koncem třetiny jsme také inkasovali. Tato skutečnost znamenala, že nás čekal ještě nesnadný boj v třetí části. A to se na začátku třetiny také potvrdilo, domácí se dostali do několika velmi nebezpečných akcí včetně dvou samostatných úniků, ale výborný Martin Svoboda v brance nás skvěle podržel a domácím skórovat nedovolil. A navíc se nám pět minut před koncem podařilo přidat čtvrtý gól, který domácí odpor definitivně zlomil. Načež jsme zdrcenému soupeři přidali ještě dvě branky. Obě po pěkných kombinacích do prázdné brány. Tým si za bojovný a obětavý přístup k zápasu a týmový výkon - podpořený výborným gólmanem - zaslouží pochvalu.

Sobota 24. března: HBC Hostivař – HBC Plzeň 1:6 (0:2, 1:1, 0:3)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Další zápas absolvovali mladší žáci v nedaleké Třemošné. Minulý týden poprvé ztratili bod po bídné výkonu v Prachaticích, motivací tak bylo vrátit se do starých kolejí. Nicméně úvod zápasu nebyl ze strany Plzně příliš povedený. Nadále ovšem hru zlepšili a došli si pro jasné vítězství 6:1.

Komentář trenéra Marka Štrunce: Hráči si uvědomovali,že zaváhání z minulého zápasu nesmí dopustit. I přesto hra v první třetině byla velmi vlažná. Ale i tak jsme se dostali do vedení, a to kuriózním gólem, kdy Jáchym Dobrý nahazoval míček na brankáře soupeře od středového kruhu. O první přestávce jsme měli s Reném k hráčům důrazný proslov. A od začátku druhé třetiny to na hráčích bylo poznat. Hru zrychlili,zjednodušili, ale hlavně přidali na důrazu v osobních soubojích a utkáni dovedli do vítězného konce.

Sobota 24. března: TJ Tatran Třemošná – HBC Plzeň 1:6 (0:2, 0:2, 1:2)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Čtvrtek – 29. března
  • Mladší dorost: České Budějovice – Plzeň (17:00)

Sobota – 31. března
  • A-tým: Plzeň – Most (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Ústí nad Labem (11:30)

Neděle 1. dubna
  • Starší žáci: Kovo Praha – Plzeň (11:00)