Plzeňské hokejbalové jaro pokračuje. Na Košutce se představí Pardubice

Mečouni si na jaře do sytosti užívají domácího prostředí. Zatímco v závěru podzimu objížděli republiku křížem krážem, nyní jsou uprostřed pětizápasové domácí šňůry. V hale na Košutce se tentokrát představí šestý tým extraligy, pardubické Autosklo.

HBC Plzeň – HBC Austosklo H.A.K. Pardubice, sobota 24. března od 16:00

Na západě Čech vládne hokejbalová pohoda. A to zejména v kabině A-týmu. Plzeňané byli prakticky jediní, kdo na jaře odehrál všechny plánované duely, zbytek soutěže musel nejednou ustoupit rozmarům počasí. Po úvodním vítězství v Rakovníku se svěřenci trenérů Edla a Polívky přesunuli do útrob domácí haly. Právě zde ukázali v posledních dvou utkáních, že se s nimi musí počítat! Plzeňské Áčko si totiž vyšláplo na aktuálně vedoucí dvojici! Nejprve skolilo mistrovský Kert Park a naposledy se před mečouny musel sklonit kladenský Alpiq. Prim v taktické bitvě hrály obrany, Západočeši ale potrestali o jednu chybu soupeře více a slavili další důležité vítězství. Výsledek 2:1 zařídily branky Daniela Pejchara a Martina Krcha, opomenout nesmíme ani Petra Kráčinu, který svými zásahy několikrát podržel domácí tým.

Pardubice začali jaro výpraskem na hřišti Kertu, odkud odjížděly s prohrou 0:6 v nohách. Následující týden ale v bojovném duelu porazili Kladno, navíc s čistým kontem. V minulém kole hokejbalisté Autoskla odpočívali. Trenér Jiří Mašík, který se stal navíc novým trenérem mužské reprezentace, ale zcela jistě tým na duel v Plzni řádně připraví. Mašík oproti loňsku nemůže počítat s některými oporami týmu. Po červnovém mistrovství světa ohlásila pauzu produktivní dvojice Kubeš a Bílý. Na východě Čech naopak panuje radost po návratu pilíře obrany Petra Filipa. V týmu navíc působí další zvučná jména. Pro každou obranu nepříjemný kapitán Ondřej Březina, brousek Lukáš Vlasák nebo mladíci Česák a spol..

V sobotu se očekává velice vyrovnaný duel, nedá se předpokládat ani přestřelka, vzhledem ke kvalitám brankářů i obran na obou stranách. První vzájemný duel dokonce nenabídl ani jednu branku! Podzimní zápas tak v mrazivých podmínkách rozhodovala až samostatná střílení, v nichž plzeňští trenéři vytáhli eso z rukávu a utkání rozhodl mladý dorostenec David Ulč.

Domácí útočníci budou s velkou pravděpodobností čelit Davidu Stárkovi. Ten sice zasáhl jen do šesti duelů, po nichž nemá zvlášť působivá čísla, i tak je ale pardubickou stálicí s vysokou kvalitou. V plzeňské brance opět nastoupí jeden ze spolehlivé dvojice Petr Kráčina – Jiří Návara. Nejproduktivnějším hráčem je Josef Česák se dvanácti body (8+4) na plzeňské straně je na pomyslném trůně Jaroslav Pauer, který má bodů třináct (6+7).

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 24. března
  • A-tým: Plzeň – Pardubice (16:00)
  • Starší dorost: Chomutov – Plzeň (11:30)
  • Starší žáci: Hostivař – Plzeň (11:00)
  • Mladší žáci: Třemošná – Plzeň (10:00)

Neděle 25. března
  • Mladší dorost: Plzeň – Suchdol nad Lužnicí (14:00)