Daniel Pejchar: Je znát, že po vítězstvích panuje v kabině pohoda

Úvod jarní části zastihl plzeňské mečouny ve výborné formě, což je znát i na náladě celého týmu. Proti Kladnu jednou skóroval i Daniel Pejchar, který posléze schytal při rozhovoru na kameru pěnovou spršku od Stanislava Valenty.

Proti silnému Kladnu jste urvali tři body. Jak moc cenné je to vítězství?
Důležité body to jsou určitě. Kladno hraje každým rokem na čele tabulky a je těžké jim sebírat body. Do konce základní části chybí pár zápasů a teď už se hraje o každý bod, abychom byli co nejvíce nahoře.

Které faktory podle tebe rozhodly o tom, že jste zvítězili?
Myslím si, že základem byli gólmani, kteří na obou stranách chytali výborně. A pak už to bylo o přesilovkách a oslabeních. Důležité bylo, že jsme dali jako první gól, potom se nám hraje vždy líp. Kladno dokázalo poté vyrovnat, ale zase ke konci zápasu udělalo chybu, ze které Krchy (Martin Krch) dal vítěznou branku.

V přesilovce si svojí utajenou střelou překvapil Jirotku, když to dlouhou dobu vypadalo na to, že budeš nahrávat. Měl si to takto vymyšlené, že zkusíš nečekaně vypálit?
Myslím si, že Jirotka byl stejně překvapený jako já (smích). Ale v přesilovce bylo spoustu přihrávek, které šly nahoru a dolů, nebyla tam žádná střela. Když přišel míček ke mně, věděl jsem, že mi stojí na druhé straně Bendy (Jiří Benedikt), ale byli tam asi dvě nebo tři hokejky. A pak jsem si všimnul volného místa na střelu a zapadla tam přesně k tyči naštěstí.

I v loňské sezoně se ti proti Středočechům poměrně dařilo. Je to pro tebe oblíbený soupeř?
Kladno si myslím, že není pro nikoho oblíbený soupeř. Ano daří se mi proti nim. V minulém roce mi tam napadaly nějaké góly, a to nejsem ani obávaný střelec (smích). Ale asi to chce jít tomu štěstíčku naproti a ono to tam někdy padne.

Po zápase proti Kladnu jsi schytal při rozhovoru na kameru od Standy Valenty pěnovou spršku. Čekal jsi vůbec, že by mohlo něco takového přijít?
Už když jsem šel na rozhovor, říkal jsem si, proč je tolik spoluhráčů ve dveřích. Zase abych byl tak zajímávej, to nejsem. No a pak jsem to schytal z druhé strany od Valiho (Stanislav Valenta), který vyšel ze šatny dorostu. Vůbec jsem nevěděl, co se děje, ale vzal jsem to s humorem. Takové věci k tomu prostě patří, kord, když se vítězí a v kabině panuje výborná nálada.

Máš už nějaký plán, jak mu to oplatíš?
Zatím nic vymyšleného nemám, ale myslím si, že i na něj jednou dojde.

Je znát v kabině větší pohoda po povedeném startu do jarní části sezony?
Rozhodně, zvlášť po tom, co jsme porazili první a druhý tým v tabulce. Když se takto vítězí, panuje v kabině o dost vetší pohoda. Je fakt, že se k nám přiklonilo i drobet štěstí, ale to k tomu patří.

Ještě se vraťme k utkání proti Kertu, kdy ses přiznal, že jsi kopl míček do branky nohou. Měl si hned jasno, že to uděláš?
No abych pravdu řekl, pomalu už jsem byl na střídačce a radoval se s týmem. Následně mi došlo, že bych z toho asi neměl takovou radost. Došel jsem k rozhodčím, kteří nejspíše neviděli celou situaci a řekl jsem jim, jak ten gól padl. Takhle to má ale vypadat. Když si vzpomenu na play off proti Ústi, z jejich strany se tehdy na nějaké fair play vůbec nehrálo.

Jak těžké je podle tebe se zachovat ve smyslu fair play například i při situaci, kdy by šlo o extraligový titul?
No bylo by to těžké rozhodovaní pro hráče, ale myslím si, že jestli ten hráč je chytrý v danou situaci a ví, že je to jen sport, měl by se přiznat. Ano sice by se hrálo o titul, ale jak už jsem říkal před tím, kdybych dal takový gól, nepřiznal se a zároveň by to byla rozhodující branka, která by znamenala titul, nevylezl bych ani z postele a byl bych pod dekou pořád.

O víkendu vás těžká další obtížný protivník, a to Pardubice. Co myslíš, že by na ně mělo platit?
My se budeme snažit vstřelit zase jako první gól a Pardubice nepustit moc do našeho pásma. Prozatím nám to vychází, zaklepu na zuby a půjdeme si pro vítězství, které musí zůstat u nás doma, abychom odskočili bodově ostatním týmům.