Po Kertu přijede kladenský Alpiq. Zvítězí Plzeňané na jaře i potřetí?

V sobotu čeká plzeňský A-tým další domácí duel. K zápasu 15. kola soutěže přijede na Košutku kladenský Alpiq. Týden po prvním týmu extraligy tedy na západ Čech míří také tým druhý. Mečouni by se v případě výhry udrželi v přímém o třetí příčku.

HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno, sobota 16. března od 16:00

V táborech sobotních protivníků panovala o uplynulém víkendu rozdílná nálada. Zatímco Plzeň skolila mistrovský Kert Park a radovala se po dobrém týmovém výkonu z vítězství 4:2, Kladenští hokejbalisté dvakrát narazili na východě Čech. V sobotu nejprve prohráli na hřišti Pardubic 0:2 a o den později získali pouze bod proti Letohradu, který zvítězil 2:1 po samostatných stříleních. Trenér Kadlec žehral především na špatný výkon svých svěřenců a také na koncovku.

Tato představení neseděla k druhému týmu soutěže, kterým i po dvou ztrátách Kladno bezpečně zůstalo. Pardubicím a Letohradu se povedlo vynulovat jinak extrémně produktivní kladenský útok. Alpiq během třinácti duelů nastřílel hned 64 branek, což z něj dělá nejlépe střílející tým celé soutěže. Plzeňskou obranu tak čeká další výzva. O uplynulém víkendu si ale dodala sebevědomí.

První vzájemný duel se odehrál na podzim před televizními kamerami. Mečouni ze zápasu ovšem neměli přílišnou radost. Dlouho se hrálo bez branek, to hlavně brankáři Kráčinovi, na kterého při pravidelném střídání gólmanů, vychází řada i tentokrát. Kladno si nakonec došlo pro poklidné vítězství 3:0, když se prosadili reprezentanti Štěpáník a Barnošák. Západočeši nebyli dopředu příliš nebezpeční. To by nyní chtěli změnit a dojít si pro třetí vítězství na jaře v řadě.

Diváci mohou být zvědaví, s jakou sestavou Plzeň na Alpiq vyrukuje. Minule si trenér Edl připravil pořádné překvapení, když nasadil dvojnásobného mistra světa a ještě vloni kapitána družstva Ondřeje Kejře. Před blížícím se play-off se cenné zkušenosti hodí dvojnásobně. Uvidíme, zda se Kejř v sestavě objeví. Uvidíme také, zda se prosadí nejproduktivnější hráč Plzně Jaroslav Pauer (6+6) nebo zda rozšíří svoji sbírku sedmi asistencí Daniel Pejchar.

Nejproduktivnějšími kladenskými hráči jsou reprezentanti Daniel Hnízdil a Dominik Barnošák, kteří oba nasbírali 18 bodů (9+9). Nicméně Kladno i Plzeň spoléhají především na týmové pojetí hry a udeřit dokáží všechny formace. Brankářskou jedničkou Alpiqu je Jan Jirotka, který ovšem minulý hrací víkend vynechal. Jirotka zasáhl do osmi duelů a dosáhl v nich na 90,43% úspěšnosti zákroků.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 17. března
  • A-tým: Plzeň – Kladno (16:00)
  • Mladší dorost: Jindřichův Hradec – Plzeň (13:00)
  • Starší žáci: Suchdol n. Lužnicí – Plzeň (12:00)
  • Mladší žáci: Prachatice – Plzeň (13:00)