Ukázali jsme, že umíme táhnout za jeden provaz, říká obránce Plzně David Pokorný

Po zimní pauze cestovali mečouni k prvnímu ostrému duelu na hřiště Rakovníka, kde po tuhém boji získali cenné tři body. Rozhodující druhou branku v zápase obstaral obránce mečounů David Pokorný, který věří, že o víkendu dorazí na Košutku na duel proti silnému pražskému Kertu hodně fanoušků.

Jak probíhala příprava na jarní část sezony? Byly v ní nějaké novinky?
Jako hráči A-týmu jsme zahájili přípravu o něco dříve než jiné kategorie, takže byla delší. Zaměřovali jsme se v ní hlavně na výbušnost a dynamiku, kterou jsme pilovali ve „workoutové“ Beast Factory. Tradiční součástí přípravy byl mezinárodní turnaj Pilsen Challenge. Zpestřením bylo společné soustředění na běžkách kolem šumavského jezera Laka.

Druhou polovinu ročníku jste zahájili vítězstvím v Rakovníku. Jak hodnotíš první ostrý zápas po dlouhé době?
Důležité je, že byl za plný počet bodů. Myslím si, že začátek byl víceméně podle našich představ. Na obdrženou branku ke konci první třetiny jsme dokázali odpovědět, a to bylo velmi důležité. Pak se nám poštěstila branka na začátku druhé třetiny a tento stav jsme i po nečekané pauze kvůli Benyho zranění dokázali udržet. Je rozhodně co zlepšovat, ale dokázali jsme si, že umíme táhnout za jeden provaz a věřím, že v tom budeme pokračovat.

Bylo těžké se přizpůsobit nepříznivému počasí, které v Rakovníku panovalo? Ovlivnilo to nějak hru?
V takovém počasí se moc nevidí, že by se po hřišti chodilo. Každý se snaží zahřát co nejvíc, hlavně pohybem a osobními souboji, o které nebylo nouze. Míčky mohou někdy více odskakovat od hokejek, ale to k venkovním hřištím patří, takže na to musí být každý připraven.

Obstaral jsi vítěznou trefu. Jak bys pospal celou akci, která vedla k brance?
Po vybojovaném míčku mi Gauner (Jára Pauer) přihrál z rohu na modrou a já jsem se snažil trefit hlavně bránu. Někdo z protihráčů střelu tečoval a balonek skončil až v brance. Tuto situaci máme celkem dobře nacvičenou a ukázalo se, že je účinná.

Vážně se v utkání zranil Ondra Benedikt. Zasáhl vás hodně tento okamžik na hřišti?
Nikdy není příjemné vidět jakéhokoliv hráče na zemi se zraněním. Po té pauze jsme sice trochu polevili, ale nakonec jsme skóre udrželi. Bohužel i tyto situace k hokejbalu patří a my se budeme muset s Benyho absencí vypořádat. Všichni doufáme, že se k nám brzy vrátí!

Teď budete hrát pět zápasů za sebou v domácím prostředí. Jak se na to těšíš?
Vždycky je příjemnější hrát doma, kde je větší podpora našich fanoušků. Člověk je zvyklý na povrch a hřiště, na kterém trénuje a nemusí se absolvovat někdy dlouhé a nepříjemné cestování. Já osobně se nemůžu dočkat a věřím, že to tak cítí i celý tým a fanoušci.

Čekají vás nyní tři těžcí soupeři, prvním je Kert. Na co si budete muset dát pozor proti Pražanům, které jste viděli nedávno na Pilsen Challenge?
Kert, jakožto loňský mistr, je očividně stále na vítězné vlně. Mají vyrovnané všechny lajny a velice silný útok. Proto bude třeba důsledně bránit a vytvořit si příležitosti k tomu, abychom dokázali utkání vyhrát.

Na co bys pozval diváky, kteří ještě přemýšlí, zda vás dorazí v sobotu podpořit?
Nu, extraliga je naší nejvyšší soutěží. To znamená, že jsou zde k vidění ti nejlepší hráči, mnoho osobních soubojů a krásné akce. Doufám, že to všechno dokážeme fanouškům nabídnout i v sobotním utkání a věřím, že je po zimní pauze přivítáme výhrou!