Extraliga se opět dá do pohybu. První jarní duel na Plzeňany čeká v Rakovníku

Po zimní přestávce se naplno rozběhne také nejvyšší soutěž mužů. Pátí mečouni zavítají na hřiště desátého Rakovníku a budou chtít Středočechům vrátit bolestnou porážku s podzimu. Plzeňští hokejbalisté by se také rádi těsněji přiblížili čelu soutěže.

HBC Rakovník – HBC Plzeň, sobota 3. března od 11:00

Po třech měsících a pěti dnech čeká na plzeňské hokejbalisty extraligový zápas. Svěřenci Michala Edla a Luďka Polívky vyplnili zimní přestávku poměrně pestře. K tradiční kondiční a fyzické přípravě v útrobách haly se přidaly tréninky v JC Beast Factory, mečouni absolvovali také krátký pobyt na Šumavě, jehož hlavní součástí bylo běžecké lyžování a generálkou na extraligu byl turnaj Pilsen Challenge.

V něm hráči A-týmu suverénně prošli základní skupinou, ve čtvrtfinále ale překvapivě padli se švýcarským Grenchenem a zbyl na ně pouze boj o páté místo, který nakonec vyzněl lépe pro Belpu. Lídr švýcarské soutěže zvítězil po samostatných stříleních.

Nyní je ovšem pozornost hokejbalistů Plzně plně upřena na úvod jarní části. Ve zbývajících osmi zápasech jde o mnohé. Extraliga je letos nesmírně vyrovnaná a v konečném zúčtování se bude počítat každý bod. K prvnímu jarnímu kolu cestují Západočeši do Rakovníka. Loňský nováček zůstává jedním z již pouhých čtyř týmů, který stále hraje na asfaltovém povrchu. Raci ovšem nejsou v domácím prostředí nijak dominantní. Z celkových jedenácti bodů dom a získali pouze tři.

Rakovníku po podzimu patřila předposlední desátá příčka. Ve středních Čechách ovšem rozhodně nevzdávají boje o play-off. Na osmý Most ztrácí tým okolo Jana Pospíšila pouhé čtyři body, na pátou Plzeň pak bodů šest. Primárním cílem do jara je v kabině plzeňského soupeře zlepšit obranu. Rakovník totiž ve dvanácti duelech inkasoval 43 branek, což z týmu dělá druhý nejhůře bránící tým soutěže.

Pevně do defenzivy se nehrálo ani při prvním vzájemném utkání sezóny na konci září. Plzeň vedla v osmé minutě již 3:0. Slibně rozehrané utkání si ale nechala v samotném závěru ukrást, Rakovník totiž srovnal na 4:4 a v pozdějších samostatných stříleních zvítězil.

A co vlastně čekat od zítřejšího duelu? Zejména tuhý boj. Týmy budou hrát po pauze a pohlednému hokejbalu nebude přát tolik ani mrazivé počasí. V dresu soupeře naskočí celá řada hráčů, která prošla kladenským Alpiqem, včetně nejproduktivnějšího hráče Milana Schnaubelta (7+2), jenž na Pilsen Challenge oblékl trikot Belpy. Dále se Plzni psotaví zkušený obránce a reprezentant Jan Pospíšil nebo člen širšího kádru juniorské reprezentace Milan Sýkora. V plzeňské sestavě by se naopak po dlouhé době mohl objevit Martin Krch. Tak jako tak, diváci v Rakovníku uvidí zajímavý duel!

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program příštího víkendu:

Sobota – 3. března
  • A-tým: Rakovník – Plzeň (11:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Pardubice (13:00)
  • Starší žáci: Prachatice – Plzeň (11:30)

Neděle – 4. března
  • Starší dorost: Plzeň – Hradec Králové (11:00)
  • Mladší dorost: Kovo Praha – Plzeň (11:30)