Turnaj považuji za nejlepší který znám, vysekl Pilsen Challenge poklonu ružinovský Behúl

Bratislavský Ružinov v rámci Pilsen Challenge došel až do finále, ve kterém se střetl s českou hokejbalovou dvacítkou. Hokejbalisté z hlavního města Slovenska srdnatě bojovali, nakonec ovšem boj o turnajové zlato prohráli. I tak je však kapitán týmu Miroslav Behúl s výkonem svého týmu spokojený.

Miroslav Behúl patřil mezi nejlepší hráče své družiny. Zkušený slovenský hokejbalista byl na turnaji pravým lídrem a bezprostředně po finále a závěrečném ceremoniálu vystoupení Ružinova zhodnotil. Se stříbrnou příčkou byl smířený a i přes prohru ve finále byl Behúl spokojený. „Druhé místo určitě bereme, můžeme být spokojení. Myslím, že česká dvacítka vyhrála zaslouženě, podávala celý turnaj výborný výkon. Nám na konci již trochu chyběly síly, ale na to se rozhodně nechci vymlouvat,“ nechal se slyšet bratislavský kapitán.

Boj o první místo přinesl reprízu zápasu ze základní skupiny. Tehdy Ružinov slavil vítězství 2:1. V čem bylo finále rozdílné? „V prvním zápase měla česká dvacítka více ze hry. My jsme zahráli lépe takticky, využili jsme brejky. Nyní jsme od úvodu prohrávali, pak se nám podařilo snížit, chtěli jsme se nadýchnout k lepšímu výkonu, ale hned v dalším střídání jsme dostali opět gól na 1:3. Poté si to zodpovědně pohlídali. Ve finále podali lepší taktický výkon oni a budu jim držet palce na mistrovství světa,“ sympaticky glosoval držitel zlatých medailí ze světových šampionátů z let 2013 a 2015.

Miroslav Behúl ve finále vstřelil jediný gól svého týmu. FOTO: Milan Podpera.

O turnajové zlato bojovali téměř hráči dvou generací. Na jedné straně české dravé mládí, na druhé modré nastupovali od pohledu zkušení hokejbalisti, jejichž tvář mnohdy plnil již šedý vous. „Určitě se to projevilo. Česká dvacítka hrála na čtyři formace. Všechno mladí, energičtí hráči s rychlou regenerací. Nám nějací hráči naopak chyběli, vzali jsme k tomu několik starších hokejbalistů. Bylo těžké dotahovat skóre proti běhavějšímu týmu. Dělali jsme, co jsme mohli, ale v závěru asi nějaké síly chyběly,“ přidává svůj pohled Behúl.

Ružinov si tak odvel stříbro, stejně jako před dvěma lety. Také tehdy pohár přebíral kapitán Miroslav Behúl. Ten si turnaj velmi pochvaluje, což dokázal závěrečnými slovy: „Osobně to považuji za nejlepší turnaj, který znám. Jednoduše je to zde úžasné. Od hřiště, přes zázemí po přístup domácích organizátorů i ostatních týmů. Klobouk dolů! Velmi si vážíme toho, že zde můžeme startovat.“

Leaders mají za sebou generálku na jarní část slovenské extraligy, kterou po zisku stříbrných medailí v silné konkurenci můžeme označit za povedenou!