Velkou roli hraje skvělý kolektiv, pochvaluje si atmosféru ve starším dorostu Richard Hurt

Starším dorostencům se zatím velice daří, zatím neztratili ještě ani bod. Svůj podíl na tom má také šikovný Richard Hurt. Útočník malého vzrůstu, ale s náturou bojovníka a šikovnýma rukama, který potrápí nejednoho obránce soupeře. Čerstvě osmnáctiletý forward se postaral o vítězný gól v posledním zápase a již se těší na poslední duel podzimu.

Zaměřme se na poslední hrací víkend staršího dorostu. V sobotu jste vyjeli do Jihlavy pro jasné vítězství 16:3. Byl zápas opravdu tak jednoznačný, jak udává výsledek? Nebylo poté náročné se soustředit za jasného stavu?
Nevěděli jsme co od soupeře čekat, takže jsme zápas vzali zodpovědně a po dvou rychlých gólech jsme začali kontrolovat celý průběh zápasu. Za tak příznivého stavu jsme chtěli všichni útočit a občas zapomínali na obranu. Jinak si myslím, že celý zápas jsme odehráli v tempu.

O den později jste naskočili v Hostivaři. Pražané vás vcelku potrápili, zvítězili jste ale 2:1 a prodloužili vítěznou sérii. Jak zápas vypadal z Tvého pohledu?
Utkání s Hostivaří bylo velmi náročné. Vedli jsme 1:0, ale Hostivař po rychlém brejku vyrovnala. Na druhý gól jsme se hodně nadřeli, měli jsme spoustu šanci, které jsme nevyužili. Ve třetí třetině to tam naštěstí padlo, ustáli jsme závěrečný tlak soupeře a máme zasloužené tři body.

Ty sám jsi vstřelil vítěznou branku a trefil ses na podzim již podesáté. Dokázal bys popsat celou situaci?
Hostivař jsme zavřeli v pásmu. Po velkém tlaku jsem dostal míček na kruh, kouknul se, kde má gólman místo a vystřelil. Naštěstí to tam padlo.

Zatím jste v soutěži neztratili ani bod a jste na samotném vrcholu extraligy SD. V čem vidíš největší sílu vašeho týmu?
Těžko říct. Myslím, že velkou roli hraje skvělý kolektiv a že se umíme semknout ve chvíli, kdy je to potřeba.

V pátek jako poslední klubové družstvo naskočíte do soutěžního zápasu. Od 19:30 hostíte Písek. Co od zápasu očekáváš? Co bude rozhodovat?
Písek je kvalitní mužstvo, takže se nesmí zase nic podcenit a vlítnout do zápasu. Rozhodovat budou góly a to, jak se ráno vyspím (smích). Myslím ale, že bychom tento zápas měli zvládnout a nechat všechny body doma.

Kromě zápasů ve starším dorostu sbíráš zkušenosti v prvoligových Liticích. Jak bys zhodnotil dosavadní působení ve druhé nejvyšší soutěži? Jsou to pro tebe cenné zkušenosti?
V Liticích jsem hrál už jako malý a osobně to tam mám rád. Znám většinu kluků a rozumím si s nimi i na hřišti. Zkušenosti to jsou pro mě určitě cenné, hrají tam starší a zkušenější hráči, takže se leccos přiučím.

Jakým způsobem ses k hokejbalu dostal? Vybavíš si své začátky?
Začátky si vybavím jen letmo. Hrál jsem si za barákem s dřevěnou hokejkou a tenisákem na Jardu Jágra a přišel za mnou kamarád, jestli bych s ním nechtěl zkusit hokejbal. Šel jsem do toho. A kdo by tehdy řekl, že budu hrát za Litice Flames a oblékat právě dres s číslem 68?

Závěrečná otázka. Co považuješ za svůj dosavadní největší trumf v hokejbalu a jaký je tvůj cíl do budoucna?
Za svůj dosavadní největší úspěch beru to, že jsem mohl reprezentovat Českou republiku a obléct dres se lvíčkem na hrudi. Můj cíl do budoucna je výhra titulu ve starším dorostu a prosadit se v A-týmu.