Plzeň zakončí podzimní část na hřišti rozjeté ústecké Elby

Uteklo to jako voda. Podzimní část CROSSDOCK Extraligy tento víkend zamkne své dveře. Mečouni zakončí sérii tří zápasů na hřištích soupeřů na severu Čech, kde budou chtít určitě odehrát podobně povedené utkání proti Ústí jako před měsícem v domácím prostředí při dvacátých oslavách od prvního zisku titulu.

Elba DDM Ústí nad Labem - HBC Plzeň, sobota 24. listopadu od 14:00

Před posledním podzimním zápasem jsou na tom obě mužstva prakticky stejně. Plzeň i Ústí mají shodně 17 bodů, stejně tak i Sudoměřice a Hradec Králové. O nynějším umístění rozhoduje proto pouze skóre všech týmů. Před zimní pauzou proto aktuální kolo hodně napoví o tom, v jaké pohodě mužstva přezimují.

První měření sil mezi Západočechy a Severočechy proběhlo teprve před měsícem v hale na Košutce, kde mečouni oslavili tím nejlepším možným způsobem tehdejší oslavy titulu z roku 1997. Plzeňané sice tehdy prohrávali na začátku první třetiny o dvě branky, ale následně utkání postupně obrátili. Hattrickem se tehdy blýskl plzeňský útočník Jaroslav Pauer. Svěřenci trenéra Michala Edla zvítězili 5:2.

Ústí chytilo v posledních týdnech parádní formu. Aktuálně drží sérii tří vítězství v řadě. Ekba uspěla v domácím prostředí proti Letohradu - 3:1 a následně i dvakrát loupila, na Kovu - 2:0 a v Hradci Králové - 3:2. O motivaci proto budou mít Severočeši postaráno, nejen že chtějí oplatit Plzni poslední porážku, ale také by rádi chtěli rozšířit sérii výher.

Největší sílu mají Ústečtí v podobě reprezentačního útočníka Lukáše Soukupa, který na své konto aktuálně získal 16 bodů (11 branek + 5 asistencí) a je třetím nejproduktivnějším hráčem celé soutěže. Až za ním se s odstupem sedmi bodů nacházejí další spoluhráči, jmenovitě Štěpánek a Červinka. V brankovišti dostává nejvíce příležitostí Antonín Brhel, lepší statistiky má ovšem Zdeněk Banda.

A co k následujícímu soupeři mečounů říká obránce Stanislav Kastner: "Musíme si dát pozor na některé jejich individuality v čele se Soukupem a Štěpánkem a připravit se na jejich bojovný styl. Důležité bude se jich nebát a být rychlejší a chytřejší."

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 25. listopadu
  • A-tým: Ústí nad Labem ­- Plzeň (14:00)
  • Starší dorost: Jihlava -­ Plzeň (14:00)
  • Starší žáci: Plzeň - Blatná (11:30)

Neděle – 26. listopadu
  • Starší dorost: Hostivař -­ Plzeň (11:30)
  • Mladší dorost: Plzeň - České Budějovice (14:00)