Mečouni přivítají v neděli v posledním domácí duelu trápící se Kovo

Poslední zápas v podzimní části v hale na Košutce odehrají v neděli hokejbalisté Plzně, kteří přivítají poslední pražské Kovo. Přijďte podpořit Plzeňany v důležitém duelu, který může znatelně napovědět, z jaké pozici vyrazí do zbylých třech zápasů na hřištích soupeřů.

HBC Plzeň – TJ Kovo Praha, neděle 4. listopadu od 17:00

V minulé sezoně zrovna nebylo Kovo oblíbeným soupeřem Západočechů Oba duely shodně dospěly až do samostatných stříleních, v nichž byl pokaždé úspěšnější pražský celek. Svěřenci trenéra Michala Edla mají proto svému protivníkovi co oplácet.

Pro Plzeňany je to teprve čtvrtý domácí duel v letošní sezoně, zároveň už poslední na podzim. Plzeňané proto hrají převážně na hřištích soupeřů a je to znát na jejich výsledcích. Aktuálně jsou až na 12. místě o skóre před předposledním Ústím nad Labem. V posledním duelu zavítala Plzeň do Letohradu, kde sice nepředvedl vůbec špatný výkon, ale střelecky jí to nelepilo, odvezla si proto prohru 1:4.

Kovu se v letošní sezoně opravdu nedaří. Pražský celek nasbíral v dosavadních zápasech pouze pět bodů a je beznadějně na poslední pozici v tabulce. Pražané zvítězili zatím pouze jednou, když v domácím prostředí přetlačili po tuhém boji Kladno, jinak jdou od porážky k porážce. Výjimkou nejsou ani vysoké příděly, jako například od Kladna.

Co se týče statistik, zde Pražané opravdu nekralují. Nejproduktivnějším hráčem Kova je se šesti kanadskými body Vít Valenta. Za ním se nachází v těsných odstupech zbytek jeho spoluhráčů. V brance zatím dostává příležitost Václav Lain, jehož úspěšnost okolo 86% není zrovna světoborná.

A co před zápasem zní z plzeňské kabiny? "V poslední době máme utkání s Kovem docela vyrovnaná, důležité bude se vyvarovat zbytečných vyloučeních, hodně střílet a odmakat každé střídání naplno. Když budeme hrát to, co umíme, věřím, že v neděli zůstanou tři body doma," říká před zápasem obránce Plzně Lukáš Hanuš.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 4. listopadu
  • Starší dorost: Ústí nad Labem - Plzeň (15:30)
  • Starší žáci: Hostivař - Plzeň (11:00)
  • Mladší žáci: Jindřichův Hradec - Plzeň (14:30)

Neděle – 5. listopadu
  • A-tým: Plzeň – Kovo Praha (17:00)
  • Mladší dorost: Plzeň – Kovo Praha (14:00)