V Plzni mám mnohem lepší podmínky k dosažení svých cílů, přiznává starší žák Lukáš Banýr

Starší žáky v dosavadním průběhu sezóny bodově táhne Lukáš Banýr. Šikovný křídelník, původem z Třemošné, v Plzni působí druhým rokem. Hokejbalista s číslem 7 již oblékl reprezentační dres, když na loňském Pilsen Cupu patřil do českého výběru U14. Jeho hokejbalovým cílem je mistrovství světa.

Lukáši, v posledním zápase jste porazili Kovo drtivým rozdílem 9:1. V úvodním zápase jste se stejným soupeřem prohráli po samostatných stříleních. Čím to, že jste Pražany tentokrát doslova rozdrtili? V čem byl hlavní rozdíl oproti prvnímu vzájemnému duelu?
Myslím si, že to bylo převážně domácí půdou a skvělou sestavou od Václava Tůmy. Rozdíly byly také v povrchu, nám více vyhovoval plast, ale i v absenci některých hráčů soupeře.

Tobě se podařilo vstřelit hattrick. Dokázal bys popsat, jak branky padly?
Branky jsem vstřelil převážně z prostoru před bránou po dorážce, na jeden gól mi nahrál Matěj Pavlíček při přečíslení 3 na 1.

Po sedmi utkáních máš na kontě hned 14 bodů (7+7). Kde vidíš příčiny tvé dobré formy? Může za to například poctivá letní příprava?
Myslím si, že k úspěchu mi velmi pomohlo soustředění v Sušici a má tenisová příprava.

Zmínil si tenis, kterému se také věnuješ. Je náročné vše skloubit? Věnuješ se oběma sportům rovnoceně?
Zatím se mi to daří skloubit, nyní dávám přednost hokejbalu, přináší mi větší radost.

Zatím jste v tabulce na druhém místě. Kde máme hledat největší sílu týmu starších žáků?
Největší síla starších žáků jsou ti nejstarší a nejzkušenější, ale velká posila odčas přichází z mladších žáků a tou je Matěj Pavlíček, který je výborný centr. Velikou zásluhu má na tom i trenér Tůma.

V dalším kole vás čeká výlet na hřiště Hostivaře. Co zrovna od tohoto zápasu očekáváš?
Doufám, že na Hostivař nastoupíme jako při domácím zápase, nepustíme je k šancím a budeme hrát aktivně.

Za mečouny nastupuješ druhým rokem, předtím si působil v mateřské Třemošné, jako například trojice z A-týmu Kráčina, Vodrážka, Švarc. Jak si užíváš působení v Plzni?
V Plzni mám mnohem lepší podmínky k dosažení svých cílů, mám zde i lepší kamarády a to hlavně proto že jsou to mí vrstevníci. V Třemošné jsem hrál o kategorii výš a tak jsem si s nimi moc nerozuměl.

Závěrečná otázka. Co považuješ za svůj dosavadní největší úspěch a kam bys to chtěl jednou v hokejbalu dotáhnout?
Za svůj dosavadní nejlepší úspěch beru zápasy za reprezentaci na Pilsen cupu a v Přerově. Jednou bych si chtěl zahrát na mistrovství světa.