Když budeme hrát tak, jak umíme, zůstanou v neděli body doma, říká odhodlaně Lukáš Hanuš

V posledním zápase proti Letohradu byl obránce Lukáš Hanuš jediným úspěšným plzeňským střelcem, a jeho branka neodvrátila porážku 1:4. Mečouni proto spadli až na deváté místo a nyní myslí už na poslední domácí utkání v podzimní části, v němž v neděli přivítají poslední Kovo.

O víkendu jste zavítali do Letohradu, kde jste nesehráli dle slov trenéra Michala Edla špatné utkání, ale prohráli jste 1:4. Čím to bylo, že jste nestačili na Východočechy?
Taky si myslím, že jsme odehráli dobré utkání. Bohužel jsme hned v úvodu dostali branku, která nás sice nakopla, začali jsme se tlačit do zakončení, ale nedokázali jsme prostřelit skvěle chytajícího Šimaru. Soupeř poté praktikoval jednoduchou hru a my jsme se stále trápili v koncovce.

Jak moc do kolen vás dostaly dva slepené góly na začátku druhé třetiny?
Samozřejmě to na psychice nepřidá a obraz hry se poté rovněž změnil. Letohrad začal hrát ještě více z obrany a vyhazoval míčky loby na útočnou modrou. Pro nás bylo ještě těžší se do útočného pásma dostat. Ale nemyslím si, že by nás to položilo natolik jako v jiných zápasech. Nadále jsme se snažili být aktivní a tlačit se do zakončení.

Šancí na skórování jste měli dostatek. Kde se dají hledat důvody, že jste nevyzráli víckrát na gólmana Šimaru?
Těžko říct, šancí jsme měli opravdu hodně. Nedokázali jsme ho prostřelit z první střely a následné dorážky už se nám z blízkosti přes tak velkého gólmana do branky protlačit nepovedlo.

Ty jsi obstaral jedinou branku mečounů. Vzpomeneš si ještě, po jaké akci jsi ji vstřelil?
Jako obránci jsme dostali pokyn, že se máme tlačit dopředu. Ze situace vyplynulo, že jsem se dostal mezi soupeřovy kruhy, a rozehrávající obránce mi nesmyslně nahrál před branku. Poté už jsem se jenom snažil kličkou vyzrát na brankáře, což se mi povedlo.

Jaká byla vůbec hrací plocha, která obvykle nemá zrovna ideální parametry?
Já jsem byl s povrchem v Letohradě spokojený. Na rok starém asfaltu míček neodskakoval, v tom bych neviděl žádný problém. Ideální nebyly pouze listy a jehličí na ploše.

Jste až na devátém místě v tabulce. Vnímáte nějak své postavení, nebo to berete tak, že jste zatím sehráli více zápasů venku než v domácím prostředí, kde se vám obvykle více daří?
Samozřejmě s devátým místem spokojeni nejsme, chtěli bychom být v tabulce více nahoře. Letos je ovšem soutěž velmi vyrovnaná, o čemž svědčí fakt, že sedm týmů je v rozmezí tří bodů. My se musíme soustředit na utkání, která budou následovat, a urvat co nejvíce bodů.

Nyní narazíte v neděli na poslední Kovo, které bude pro vás paradoxně posledním domácím zápase v podzimní části. Na co si budete muset dát pozor?
V poslední době máme utkání s Kovem docela vyrovnaná, důležité bude se vyvarovat zbytečných vyloučeních, hodně střílet a odmakat každé střídání naplno. Když budeme hrát to, co umíme, věřím, že v neděli zůstanou tři body doma.

Berete nějak v kabině, že tento zápas může hodně napovědět o tom, v jakém rozpoložení půjdete do zbývajících tří duelů na hřišti soupeřů?
Nemyslím si, že bychom to takhle v šatně brali. Bereme to jako další zápas, ve kterém musíme bodovat.

Co vůbec říkáš na poměrně podivný los, který v letošní sezoně má Plzeň?
Přijde mi to každý rok stejné. Pro mě je nepochopitelné, proč jako tým, který má halu, hraje poslední tři utkání v listopadu na venkovních hřištích. Na los se ale nemůžeme vymlouvat. Pokusíme se z těchto utkání získat maximum bodů.