Hodnocení víkendu: Restart A-týmu žákovská družstva s čistým kontem

Uplynulý víkend nabídl celkem čtyři klubové zápasy. Áčko doma díky Pauerově hattricku ve třetí části zdolalo Ústí nad Labem. Mladší dorost ztratil slibně rozehraný zápas v samostatných stříleních. Dařilo se žákům. Starší porazili Hostivař, mladší Prachatice B. V obou případech s čistým kontem.

A-tým

Úvod duelu nepřinesl plzeňské střídačce mnoho radosti. Již na konci šesté minuty totiž domácí prohrávali 0:2. Do konce třetiny ale mečouni stačili vyrovnat skóre, a to díky důrazu na brankovišti a tečované střele v početní výhodě. Od druhé části měla Plzeň relativně více ze hry. Avšak Brhela v prostřední části nikdo nepřekonal. To až Jaroslav Pauer ve třetí části. A to hned třikrát! Plzeňský rychlík nejprve úspěšně dorážel a v závěru přidal dvě branky v oslabení, čímž vstřelil super-rychlý hattrick a zajistil svému týmu vítězství.

Komentář trenéra Michala Edla: Zápas se začali velice dobře přesto jsme prohrávali o dvě branky. Důležité pro nás bylo, že jsme srovnali do 1. třetiny. Věřil jsem, že když budem trpělivý zápas zvládneme. Nakonec se to podařilo, když Jarda Pauer dal hattrick a posunul svůj tým ke třem bodům. .

Sobota 21. října HBC Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem 5:2 (2:2, 0:0, 3:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Regionální derby otevřela první třetina v poměrně vysokém tempu. Branku ale diváci neviděli, i přes vysoké nasazení na obou stranách. V 18. minutě poslal domácí v přesilové hře do vedení důrazný Filip Klasna. O necelých deset minut bylo ještě veseleji, když se prosadil po pěkné akci Roman Poláček. Dobřany se ale nevzdaly a během sedmi minut poslední části se jim podařilo díky proměněným přesilovkám vyrovnat. Stav 2:2 ovšem netrval dlouho, když třetí plzeňskou přesilovku využil přesnou střelou švihem Stanislav Bouší. Soupeř ovšem znovu po trochu nešťastné situaci srovnal stav a remízový zápas dospěl do samostatných střílení. V nich nakonec uspěli dobřanští, zásluhou Mužíka, který tak docílil hattricku.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: „Měli jsme po dvou třetinách zápas dobře rozehraný. Škoda, že jsme v té třetí neodehráli optimálně dvě oslabení, v nichž jsme inkasovali. Přesto se kluci zvedli a znovu jsme skórovali. Vyrovnávající gól padl po situaci, kdy se Standa Bouší po ráně míčkem do krku skácel k zemi a koncentrace spoluhráčů v tu chvíli nebyla dostatečná.
Těšíme se už na další zápas, kdy v první odvetě přivítáme doma pražský Kert .“

Neděle 22. října HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany3:4ss (0:0, 2:0, 1:3 – 0:1)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Třetí domácí zápas starších žáků sehráli svěřenci Václava Tůmy s Hostivaří. Plzeňané k utkání přistoupili velmi zodpovědně a v 8. minutě se radovali z vedoucího gólu z hole Tyrše. Brankové hody se ale jinak nekonaly. Mečouni v čele s brankářem Šlechtou své obranné pásmo zavřeli a ani Hostivař nepřijela s otevřenou obranou. Druhou a třetí branku vstřelil Slabihoudek po asistencích Krále a Banýra. Čtvrtý gól k radosti trenéra Tůmy přidal Horažďovský. Suma sumárum - zasloužené vítězství 4:0.

Komentář trenéra Václava Tůmy: „Utkání mělo velmi dobrou úroveň, hrálo se ve vysokém tempu a s plným nasazením obou soupeřů. S postupem zápasu jsme od poloviny druhé třetiny nabírali mírnou převahu, kterou se nám podařilo vyjádřit i góly. Velmi důležitá byla dnes naše pozorná hra v obraně a opět vynikající Kuba Šlechta v brance.
Za přístup k zápasu si ale dnes zaslouží pochvalu úplně všichni, celkově se nám dařilo a doufám, že si to přeneseme i do dalších zápasů.“

Sobota 21. října HBC Plzeň – HBC Hostivař 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Pátý zápas v sezóně sehráli mladší žáci v Prachaticích, proti zdejšímu B-týmu. Ten ovšem mečouny potrápil zdaleka nejvíc v letošním ročníku. Jako správný lídr se ukázal Matěj Pavlíček. Hráč, který již nakoukl do vyšší kateorie, se stal jediným střelcm duelu, když vstřelil všechny tři branky hostů. Těm se navíc podařilo udržet čisté konto a z Prachatic tak odjížděli více, než spokojeni.

Komentář trenéra Marka Štrunce: „Cestování do Prachatic bylo jiné, než k jiným soupeřům. Hráči si moc dobře uvědomovali, že je čeká silnější a starší soupeř. A to se také potvrdilo. Prachatice se od samého začátku bránili a jen občas se dostali do rychlého protiútoku, který byl nebezpečný. S postupem času se již jen bránili. Našim klukům se dařilo kombinovat v útočném pásmu a postupně se dočkali i tří gólů.“

Neděle 22. října HBC Prachatice B - HBC Plzeň 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)

Podrobnosti o utkání



Program příštího víkendu:

Čtvrtek 26. října
  • Mladší dorost: Plzeň – Kert Park Praha (16:30)

Sobota – 28. října
  • A-tým: Letohrad – Plzeň (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Chomutov (14:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Kovo Praha (11:00)