Na Košutku dorazí ústecká Elba. Plzeňany čeká sobotní boj o důležité body

V zápase 8. kola sehraje plzeňský A-tým domácí duel proti celku Elba DDM Ústí nad Labem. Kromě toho, že klub v jedné z přestávek poděkuje šampionům extraligy z roku 1997, půjde především o další body do tabulky. Ty Plzeň potřebuje jako sůl, jelikož se nachází na devátém místě.

HBC Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem, sobota 21. října od 16:00

Oba celky mají ještě v živé paměti loňské vyhrocené čtvrtfinále. V něm se nakonec z vítěztví 3:2 na zápasy radovala Plzeň. Největší pozdvižení tehdy v hokejbalových kuloárech znamenal čtvrtý zápas. Ten mečouni ovládli poměrem 3:2 a určili tak, že se v Ústí odehraje pátý rozhodující zápas. Ovšem mnohem více, než o výsledku se mluvilo o nevybíravých zákrocích ústeckých hráčů. Konkrétně Kubáta s Gottfriedem. Oba následně vyfasovali disciplinární trest a minimálně po zbytek podzimu je mezi mantinely ani na střídačce neuvidíme.

Ústí nad Labem i Plzeň jsou tradičními místy na hokejbalové mapě. Oba kluby kromě relativně úspěšných A-týmů dosahují dobrých výsledků i na mládežnickém poli a oba kluby se mohou pyšnit statutem hokejbalového centra mládeže. Sobotní duel bude také významný, co se týče pohledu do historie. Klub v jedné z přestávek poděkuje prvním plzeňským extraligovým šampiónům z roku 1997, kteří ve finálové sérii symbolicky přehráli hokejbalisty z Ústí nad Labem.

A jak zastihl sobotní soupeře úvod CROSSDOCK extraligy? Severočeši mají na svém kontě 10 bodů po sedmi zápasech. S bilancí dvou výher, dvou vítězství po samostatných stříleních a tří porážek. Bodově Elbu táhne Lukáš Soukup. Forward s reprezentačními ambicemi dosáhl zatím devíti bodů (6+3). Soukupa doplňuje dvojice Štěpánek, Červinka. Zatímco první jmenovaný patří mezi hokejbalové kmety, mladík Červinka teprve nedavno oslavil 21. narozeniny. Oba mají po sedmi bodech.

Plzeňané zatím zvítězili za tři body pouze v úvodním duelu sezóny proti Sudoměřicím. Poté přišel kolaps v Mostě, série tří remízových zápasů a naposledy prohra 3:0 v Kladně. Mečouni se mohou opřít standartně o spolehlivé výkony brankářů, v útoku to ale zatím skřípe. Za šest zápasů nastříleli mečouni pouze 14 branek. Hned šest šlo za střelcem Martinem Krchem, který ovšem chyběl v posledním utkání. Uvidíme, zda se zítra objeví v sestavě.

Sečteno a podtrženo. Diváci jistě uvidí zajímavý duel!

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 21. října
  • A-tým: Plzeň – Ústí nad Labem (16:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Hostivař (11:00)

Neděle – 22. října
  • Mladší dorost: Plzeň – Dobřany (14:00)
  • Mladší žáci: Prachatice B - Plzeň (11:00)