Klub HBC Plzeň poděkuje svým prvním extraligovým šampionům z roku 1997

Klub HBC Plzeň si dovoluje pozvat všechny své partnery, fanoušky a hokejbalové okolí na nejbližší utkání A-týmu, které se odehraje v sobotu 21. října. Úvodní buly se vhazuje v 16:00 a v jedné z přestávek proběhne poděkování zlatému kádru extraligových šampiónů z roku 1997.

V sezóně 1996/1997 sídlil tehdejší klub HBC Škoda Plzeň ve Štruncových Sadech. Zde se také na jaře roku 1997 konala finálová série proti družstvu Severka Ústí nad Labem. Za tehdejší Bránou borců se konaly urputné bitvy, kterým ovšem nechyběly pohledné momenty. Proti sobě stáli čtveřice s brankáři za zády.

O hudební a moderátorský doprovod se tehdy postaralo rádio Kiss Proton, zastupované známou dvojicí moderátorů Petr Vejvoda a Stanislav Jurík. Plzeň tehdy v sérii vyhrála 2:1 na zápasy a slavila vytoužený titul. Hokejbalisté v dresu s mečounem na hrudi tak poprvé stanuli na extaligovém vrcholu. Stejný počin se povedl plzeňským hokejbalistům v roce 2005. Na další zlatý úspěch dosud čekají.

Sestava mistrů: Petr Svojanovský, Jan Hipman – Radek Vavřička, Josef Kadaně, Jan Pytlík, Radek Klimeš, Jiří Kadaně, Pavel Kaňák, Pavel Kotrc – Robert Matas, Zdeněk Vozka, Petr Koza, Pavel Kormunda, Martin Rubner, Luděk Sosna, Aleš Procházka, Petr Škarecký, Martin Kadaně.

V jedné z přestávek sobotního duelu A-týmu proběhne poděkování šampiónům z roku 1997. Moderování celé události se zhostí Zdeněk Hůrka.