Málo střílíme a chybí tlak do branky, hledá důvody střelecké impotence Marek Švarc

Sérii tří těžkých zápasů na hřištích soupeřů zakončili mečouni porážkou v Kladně. V posledních dvou duelech navíc Plzeňané nedali v řádné hrací době ani jednu branku. Před následujícím zápasem proti Ústí musí proto v ofenzívě Západočeši přidat, čehož je si vědom i útočník Marek Švarc, který zatím čeká první branku v sezoně.

Na Kladně jste prohráli o tři branky. V čem byl podle tebe rozdíl mezi oběma mužstvy?
Rozdíl mezi mužstvy byl asi ten, že Kladno dokázalo proměnit přesilové hry, kdežto my jsme v těchto herních výhodách neuspěli.

V zápase jste ani neměli moc střel na branku. Bylo to tím, že jste se soustředili na dobrou defenzívu?
Já ani nevím, kolik jsme měli střel, ale moc jich nebylo. Že bychom se soustředili na defenzívu, to bych neřekl. Poslední dobou spíš máme problém v útočné fázi, nevypracujeme si nějakou dobrou šanci. Z toho pramení, že nemáme skoro žádné střely na branku.

A nezpůsobila to síla Kladno, že jste se nedostávali často dopředu?
Nemyslím si, že nás Kladno zatlačilo. První třetinu jsme hráli to, co jsme si řekli, a vytvářeli jsme si šance na vstřeleni branky. Od druhé části jsme už nehráli to, co chceme, a z toho pramenily branky Kladna. Kdyby jsme pokračovali ve hře pět na pět, tak by zápas vypadal určitě jinak.

Bral si osobně nějak speciálně, že byl zápas v televizi, nebo jsi to nevnímal?
Spíše jsem to nevnímal, soustředil jsem se na zápas a ne na to, co se dělo kolem.

V poslední dvou zápasech jste vyšli střelecky na prázdno. Čím to podle tebe je, že se vám nyní střelecky nedaří?
Jak už jsem říkal, máme problém dat gól, vypracovat si nějakou slušnou akci, ze které by góly pramenily. Je tam malý tlak do branky a málo střeleckých pokusu.

Nyní se po třech zápasech venku vracíte zpátky do domácí haly. Těšíš se zpátky do domácího prostředí?
Určitě se těším, jen aby k něčemu bylo domácí nebo venkovní prostředí. My potřebujeme vyhrávat, a je jedno kde, tým na to máme.

Čeká vás Ústí. Na co si podle bude třeba dát pozor proti Severočechům?
Mají tam pár dobrých a rychlých hráčů, kteří to umí vzít na sebe. S Ústím jsme ale jinak sehráli dost zápasu. Víme proto, že se prezentují silovým hokejbalem.

V minulých zápasech se ti proti Ústí poměrně dařilo. Věříš, že na to v sobotu navážeš?
Ani bych nepotřeboval na něco navazovat, protože pro mě je na prvním místě zisk tří bodů, které chci vybojovat. Ale určitě bych k tomu chtěl přispět buď asistenci, nebo gólem, jenž bych už rád konečně vstřelit.