Hodnocení víkendu: A-tým padl s Kladnem, mládež vítězila

Uplynulý víkend přinesl kromě skvělého počasí také hokejbalové bitvy. Mečouni se představili ve všech kategoriích. Muži před televizními kamerami prohráli v Kladně. Starší dorost rozstřílel Nové Strašecí, mladší uspěl v Českých Budějovicích a žákovská družstva přehrála své soupeře v domácím prostředí.

A-tým

Televizní zápas přinesl bojovnou první třetinu. K vidění byly náznaky šancí na obou stranách. Plzeňany vzadu jistil výborný Kráčina. V útoku ale hosté příliš nehrozili. Od druhé třetiny přebíralo iniciativu domácí Kladno, které paradoxně nakoply plzeňské přesilovky, jenž byly naprosto bezzubé. Dlouho se hrálo bez branek, skóre otevřel až využitou Štěpáník v poslední minutě druhé části. Stejný scénář se opakoval v 39. minutě. Ještě, než se stihla Plzeň sešikovat k pokusu o zdramatizování zápasu, přišel třetí gól. A to po teči Barnošáka. Prohru 3:0 zapříčily zejména špatně sehrané přesilovky a nemohoucí střelba.

Komentář trenéra Michala Edla: „První třetina byla taková, jakou bychom si proti Kladnu představovali. Vůbec se nám ale nedařilo v nabídnutých přesilových hrách. Měli jsme jich dostatek, abychom alespoň jednou skórovali, jenomže se tak nestalo a gól z početní výhody pak dávali jenom domácí… Kdyby se to povedlo i nám, vypadalo by to také jinak. Jenomže my jsme po našich zbytečných faulech nabídli Kladnu vedení, to se ho ujalo a už nepustilo.“

Neděle 15. září: HBC Alpiq Kladno - HBC Plzeň 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

V dalším zápase zavítali starší dorostenci do Nového Strašecí. Zde v sobotu dopoledne nastoupili proti soupeři, který byl výrazně mladší, menší a méně zkušenější. Plzeň měla od začátku navrch, přesto první desetiminutovka nebyla ideální a k vidění bylo několik spálených šancí. Poté se ale Plzeň rozjela a úměrně navyšovala skóre, které se nakonec zastavilo na podobě 0:17. Po šesti bodech (3+3) připsali Richard Hurt a Vít Lokajíček.

Komentář trenéra Tomáše Semery: „Utkání jsme měli od začátku do konce pod kontrolou. Domácí mohli být rádi, že spousta dalších šancí neskončila brankou. Jsem zklamaný, že byl soupeř celý zápas tak odevzdaný. Takový zápas ani jednomu týmu nic pozitivního nepřinesl.“

Sobota 14. září: HBC Nové Strašecí - HBC Plzeň 0:17 (0:5, 0:6, 0:6)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Na jihu Čech se mečouni dostali do vedení již ve 4. minutě zásluhou Reisera. Celkově se první třetina hostům povedla. Měli mnohem více ze hry a Pedagog nestíhal. Důsledkem toho byli další dva míčky v síti domácí branky, oba ve čtrnácté minutě. Jenže vedení Plzeňany uchlácholilo. Jejich výkon již neměl takové parametry, jako v první části. Ve druhé třetině diváci branku neviděli. Jihočeši se postupně dostávali do hry a mohli snížit z trestného střílení, tomu ale zamezil brankář Kojzar. Poté se hosté uklidnili a poslední gólový zápis zaznamenal opět Marek Reiser.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: „V první třetině jsme dominovali a odrazem toho byly hned tři přesné zásahy. Asi pod dojmem tříbrankového náskoku šel výkon postupně dolů.
Na úroveň výkonu první třetiny jsme se dostali až v posledních pěti minutách, kdy jsme skórovali dvakrát, byť nám byla uznána jen ta druhá branka.
V té horší fázi utkání se předvedl dobrými zákroky Libor Kojzar a odměnou je mu stoprocentní úspěšnost.“

Neděle 15. října: SK Pedagog České Budějovice - HBC Plzeň 0:4 (0:3, 0:0, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Starší žáci se opět po týdnu postavili Suchdolu nad Lužnicí. Atraktivní duel nabídl pohledný hokejbal se šancemi na obou stranách. Plzeňané se dostali do vedení na konci druhé třetiny. A to hned dvěma zásahy. Suchdol ale postupně utahoval šrouby a v 21. minutě vstřelil kontaktní gól. Za stavu 2:1 se několikrát předvedl plzeňský brankář Šlechta, který podržel naděje svého týmu. V 36. minutě byl ale krátký na druhou branku Hnyka. Domácí Král však vzápětí vrátil svému týmu vedení a mečouni dvěma brankami na závěr potvrdili své vítězství. To má konečnou podobu 5:2.

Komentář trenéra Václava Tůmy:

Sobota 14. října: HBC Plzeň – SK Suchdol nad Lužnicí 5:2 (2:0, 0:1, 3:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Také na mladší žáky čekal domácí duel proti soupeři z jihu Čech. Na Košutce se představily Prachatice. Domácí se brzy dostali do vedení. Čas 2:12 a Procházkova trefa znamenala první změnu skóre. Do konce druhé třetiny padla ještě jedna branka a Plzeň vedla o dvě branky. Navíc v 16. minutě přidali svěřenci Marka Štrunce přidali další gól. Poté ale na domácí padla deka a Prachatice se dostaly do hry. Domácí nenechali nic náhodě a po promluvě trenérů se vrátili k zodpovědnému výkonu. Nakonec slavili vítězství 5:1.

Komentář trenéra Marka Štrunce: „Soupeř z Prachatic přijel odhodlaný vyhrát. Bylo to znát na herním projevu. Již od první minuty se přelévala hra od brankáře k brankáři. Ale naši hráči více kombinovali a mohli se radovat z pohledných akcí a dvougólového vedení. Jenže ve druhé třetině se hra otočila. Hosté byli aktivnější, začali více napadat. I počet střel se vyrovnal. A hostům se podařilo skórovat. V polovině utkáni jsme s trenérem Procházkou měli k hráčům důrazný proslov. Od té chvíle se zas hrálo na branku soupeře. Útočníci se zapojili a pomáhali obráncům při zakládání akci. Poté jsme přidali dvě branky do konce druhé třetiny. V poslední třetině hájil domácí branku Vojta Šebek. Byl to jeho první ostrý start do utkání a i on měl pár důležitých zákroků. Za svá záda nepustil žádnou z pěti střel. Naopak Prachatice ještě jednou inkasovali. Po zápase neskrýval svojí radost.“

Sobota 14. října: HBC Plzeň – HBC Prachatice 5:1 (2:0, 2:1, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 21. října
  • A-tým: Plzeň – Ústí nad Labem (16:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Hostivař (11:00)

Neděle – 22. října
  • Mladší dorost: Plzeň – Dobřany (14:00)
  • Mladší žáci: Prachatice B - Plzeň (11:00)