Mečouni se představí proti silnému Kladnu před televizními kamerami

Sérii tří utkání na hřištích soupeřů ukončí plzeňští hokejbalisté v neděli, kdy zajíždí na palubovku třetího Kladna. Utkání proti těžkému soupeři bude vysílat Česká televize a Západočeši budou chtít určitě v tomto utkání navázat na předchozí bodové zisky z Kertu a Pardubic.

HBC ALPIQ Kladno - HBC Plzeň, neděle 15. října od 11:00

S těžkou šňůrou zápasů na hřištích soupeřů se v neděli rozloučí svěřenci trenéra Michala Edla. Proti pražskému Kertu vytěžili Plzeňané jeden bodík, v Pardubicích si přišli na dva. Budou pokračovat ve své posloupnosti i nadále? Proti Kladnu je určitě nečeká procházka růžovou zahradou, jelikož Středočeši dlouhodobě prokazují své kvality.

V loňské sezoně se obě mužstva střetávala velmi často a pokaždé se jednalo o vyrovnané zápasy. V play off přesto měli větší sílu Kladenští, kteří dokázali postoupit přes Plzeňany do semifinále. Z tohoto ohledu mají proto mečouni svému soupeři co oplácet.

V letošním ročníku se Kladno může opřít o svoji domácí tvrz, kde zatím drtí jednoho protivníka za druhým. Naposledy si Středočeši smlsli v domácím prostředí nad Ústím na Labem, kterému nasázeli osm branek. Vysokou porážku 1:7 zde utrpěli také Pardubice, na žádné body nedosáhl na Kladně ani Rakovník.

Středočeši mají klasicky velkou sílu v útoku, kde se mohou opřít například o Dominika Barnošáka, Daniela Hnízdila a Martina Špačka. Tito tři hokejbalisté shodně nasbírali osm kanadských bodů. Celkově ale v Kladně jsou všichni hráči schopni vstřelit branku a Západočeši si proto musí dát pozor na každou lajnu. V brance se navíc může ALPIQ opřít o svojí gólmanskou jedničku, gólmana Jirotku.

A co by mohlo dle slov plzeňského obránce Lukáše Vodrážky platit na Kladno? „Proti Kladnu jsou to vždy těžká a vyrovnaná utkání. Musíme hrát hned od začátku důrazně a nebát se chodit do brány na dorážky. Určitě by nám pomohlo, kdybychom vstřelili první gól, a tím se uklidnili.“

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 14. října
  • A-tým: Kladno - Plzeň (10:00, TV utkání ČT sport)
  • Starší dorost: Nové Strašecí - Plzeň (11:30)
  • Starší žáci: Plzeň - Suchdol n. Lužnicí (15:00)
  • Mladší žáci: Plzeň - Prachatice (13:00)

Neděle – 15. října
  • Mladší dorost: České Budějovice - Plzeň (13:00)