Kdybych nebyl dřevák, nájezd bych proměnil, říká s úsměvem Lukáš Vodrážka

V posledním utkání vybojovali mečouni cenné dva body na hřišti silných Pardubic. Vyrovnaný duel bez branek dospěl až do samostatných stříleních, v nichž se štěstí usmálo na Plzeňany. Paradoxně jediný, kdo neproměnil, je obránce Lukáš Vodrážka, s nímž se ohlížíme za posledním zápasem.

Na hřišti Pardubic jste naposledy urvali dva body. Jak zpětně hodnotíš zápas, který nepřinesl ani jednu branku v řádné hrací době?
Zápas hodnotím kladně, jelikož jsme konečně dokázali vyhrát na nájezdy, ve kterých se nám v posledních dvou zápasech nedařilo. Za konečný stav musím vyzdvihnout brankáře obou týmů, kteří chytali velmi dobře.

Rozhodla až samostatná střílení, v nichž se tentokrát na Plzeň usmálo štěstí. Čím to podle tebe bylo, že nyní jste proměnili dva nájezdy ze tří?
Nájezdy jsou taková loterie. Naštěstí jsme byly my ty šťastnější a odvezli jsme si z Pardubic bod navíc.

Paradoxně jsi ale pouze ty neuspěl. Proč myslíš, že jsi na gólmana Stárka nevyzrál?
Protože jsem dřevák (smích). Už od začátku jsem věděl, co bych chtěl udělat, ale bohužel jsem nájezd příliš uspěchal a míček poslal pouze okolo vnější strany tyče.

Měli jste nějakou speciální taktiku na Východočechy?
Taktiku jsme na Pardubice neměnili. Chceme hrát proti každému týmu stejně a pouze naši hru zdokonalovat.

Vloni jste Pardubicím dvakrát podlehli a nevstřelili ani jednu branku. Vnímali jste nějak před zápasem, že se střetává s neoblíbeným soupeřem?
Nemyslím si, že by byly Pardubice naším neoblíbeným soupeřem. To, co bylo loňskou sezónu, vůbec nevnímáme. Soustředíme se pouze na letošní sezónu.

Podle posledních výsledků to vypadá, že pracujete více v trénincích na obraně. Je tomu tak?
Na trénincích se spíše věnujeme útočné fázi a střelbě. Obranu máme natrénovanou celkem dobře, jen musíme dodržovat to, co po nás trenéři chtějí.

Nyní zakončíte sérii těžkých venkovních zápasů na hřišti Kladna. Co myslíš, že by mohlo na Středočechy platit?
Proti Kladnu jsou to vždy těžká a vyrovnaná utkání. Musíme hrát hned od začátku důrazně a nebát se chodit do brány na dorážky. Určitě by nám pomohlo, kdybychom vstřelili první gól, a tím se uklidnili.