Mečouni cestují do Pardubic. Cílem bude odrazit se výše v tabulce

V dalším kole sehrají Plzeňané zápas v pardubických Polabinách, kde se nachází kolbiště místního Autoskla. Zde se pokusí získat body do ligové tabulky a vylepšit dosavadní osmé místo a přeskočit například právě Pardubice, které mají pouze o bod více. Jak dopadne střetnutí loňských semifinalistů?

HBC Autosklo H.A.K. Pardubice - HBC Plzeň, sobota 7. října od 16:00

CROSSDOCK extraliga pokračuje dalším kolem. Plzeňané mají na svém kontě zatím pět bodů po čtyřech duelech. Svěřenci Michala Edla zatím nedokázali navázat na vítězný zápas se Sudoměřicemi. Následně přišel výprask od Mostu a dvě porážky po samostatných stříleních. Ovšem s velmi rozdílnou tváří. Nejprve to byl ztracený domácí zápas s Rakovníkem, kdy Plzeňané vedli v 8. minutě již 3:0, o pár dní později zodpovědným výkonem velmi potrápili úřadujícího mistra. Ve výsledku je z toho zatím osmé místo. Mečouni mají ovšem namířeno výše!

Pardubičtí před startem sezóny prošli velkou obměnou. Kádr doznal několika odchodů. K florbalu přešel reprezentant Jan Bílý. Další účastník posledního MS a kapitán Českého týmu Pavel Kubeš zas dal přednost více strávenému času s rodinou. Autosklo zatím nemůže počítat ani s řízným zadákem Petrem Filipem. Východočeši vstoupili do sezóny vítězstvím nad Mostem, poté přišel povedený obrat na hřišti Rakovníku. To ovšem bylo doposud vše, co se týče bodového zisku. Nejprve těsná prohra s Kert Parkem a debakl 7:1 proti Kladnu. O motivaci tak mají svěřenci Jiřího Mašíka postaráno.

A jak jsou na tom loňští semifinalisté ohledně vzájemných zápasů v Polabinách? Mečounům se zde příliš nedaří. V posledních pěti sezónách v Pardubicích Plzeň třikrát prohrála a dvakrát zápas dovedla do samostatných střílení. S rozdílným výsledkem. Mnohem více se mečounům (zákonitě) daří v domácím prostředí.

Na koho si dát pozor? Plzeňští obránci budou muset ustrážit zejména duo Březina, Česák. Březina od nové sezóny nastupuje s kapitánským céčkem a prakticky celá extraliga ví o jeho síle na brankovišti. Extrémně rychlý křídelník Česák zas nasbíral již čtyři body (3+1) a ve dvaceti letech je plný energie. Plzeň se zatím může opřít o šestibodového Martina Krcha (5+1). Ohledně brankářů zatím oba celky volí systém střídání. Jak pardubická dvojice Stárek, Chmelík, tak Kráčina s Návarou mají odchytáno po dvou duelech.

A jak se k sobotnímu duelu staví kapitán Plzně Ondřej Malý? „My se musíme odrazit z utkání v Praze. Pokud budeme hrát v podobném tempu, s nasazením a s takovou vůlí, dokážeme zápas zvládnout.“ Svůj pohled přidává také kapitán soupeře Ondřej Březina: „Pokud budeme schopni předvést výkon, na který máme, tak Plzeň porazíme. Já pevně věřím, že se myšlení v našich hlavách překlopí opět směrem k pokoře, poctivé práci, sebeobětování a týmovému výkonu.“

Těšme se na zajímavý duel!

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program příštího víkendu:

Sobota – 7. října
  • A-tým: Pardubice - Plzeň (16:00)
  • Starší žáci: Suchdol n. Lužnicí - Plzeň (12:00)
  • Mladší žáci: Jindřichův Hradec - Plzeň (12:00)

Neděle – 8. října
  • Starší dorost: Plzeň - Karviná (11:00)
  • Mladší dorost: Plzeň - Suchdol n. Lužnicí (14:00)