Plzeň míří ve státní svátek na pražský Kert

Nečekaně ve čtvrtek sehrají další utkání CROSSDOCK Extraligy hokejbalisté Plzně. Mečouni, kteří mají po poslední dvou zápasech co napravovat, zamíří na hřiště stoprocentního pražského Kertu. Ostatní kategorie mečounů sehrají další zápasy klasicky o víkendu.

HC Kert Park Praha - HBC Plzeň, čtvrtek 28. září od 14:00!

Po úvodním vysokém vítězství proti Sudoměřicím to vypadalo na to, že Plzeňané jdou do nové sezony v psychické v pohodě. Jak se ale v následujících dvou duelech ukázalo, opak byl pravdou. Vysoká porážka v Mostě a následně promrhané třígólové vedení proti Rakovníku ukázaly, že to mečounům ze začátku sezony příliš neklape. Nyní proto jedou do Prahy s cílem získat nějaké body, což nebude proti neoblíbenému soupeři zrovna jednoduché

V loňské sezoně vyšel ze vzájemných zápasů jednoznačný vítěz v podobě Kertu. Na vlastním kolbišti pražský celek nadělil Západočechům sedm branek - 7:1, a uspěl i v baště Plzeňanů, odkud si odvezl vítězství po výsledku 3:1. V Praze se celkově svěřencům trenéra Michala Edla příliš nedaří. Naposledy body odtamtud přivezli skoro před třemi lety, kdy zvítězili fotbalovým rozdílem 1:0.

Kert vstoupil do nové sezony na jedničku, i když neměl zrovna příznivý los, který mu přisoudil těžké soupeře hned na začátek. Na úvod si Pražané poradili v domácím prostředí se silným Kladnem, které skolili poměrem 5:3. Ukořistit všechny body se povedlo Kert Parku i na hřišti mistrovských Pardubic, které přetlačili výsledkem 2:1.

V lepším rozpoložením je proto před následujícím zápasem rozhodně domácí tým, z jehož je ovšem trenér David Kuna opatrný. „Čeká nás silná Plzeň, která sice ztratila s Rakovníkem, ale to vůbec nic neznamená. My musíme být na to utkání znovu dobře připraveni,“ nepřipouští žádné podcenění kouč Kertu.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program týdne:

Čtvrtek - 28. září
  • A-tým: Kert Park - Plzeň(14:00)

Sobota – 30. září
  • Starší dorost: Kovo Praha - Plzeň (13:30)
  • Starší žáci: Plzeň - Blatná (13:00)
  • Mladší žáci: Suchdol n. Lužnicí - Plzeň (13:00)

Neděle – 1. října
  • Starší dorost: Plzeň - Kladno (13:00)
  • Mladší dorost: Jindřichův Hradec - Plzeň (16:30)