Mojí předností je rychlost a vytrvalost, rezervy jsou v důrazu, tvrdí o sobě Michal Galla

Celek mladšího dorostu má za sebou úvodní dva zápasy proti soupeřům z Prahy. Ještě před startem soutěže zvítězili svěřenci Josefa Kadaněho na turnaji pořádaném právě Kert Parkem. Zde se dobrými výkony zasloužil o nominaci do All-stars teamu také Michal Galla. Šikovný křídelník je ústřední postavou dalšího z rozhovorů.

Mladší dorost má za sebou úvodní dva zápasy. Oba jste sehráli v Praze. Nejprve těsná 1:2 prohra na Kertu a poté deklasování Kova 7:0. Jak zápasy vypadaly z tvého pohledu?
První zápas na Kertu se nám vůbec nezdařil. Nehráli jsme dobře, soupeř lépe běhal a vytvářel si šance. V tomto zápase jsme měli hodně málo střel a nebyl od nás dobrý tlak do brány. Druhý zápas se nám podařil lépe. První třetinu jsme si spíš zvykali na asfalt, ale ve druhé a třetí třetině už jsme hráli převážně vlastní hru a soupeře nepustli do tlaku.

O víkendu konečně nastoupíte před domácím publikem. Na Košutku přijedou Prachatice. Co od zápasu, potažmo od soupeře, očekáváš?
Jak Prachatice hrají, nemám vůbec ponětí, ale podle výsledku s Dobřany (6:2 pro Prachatice – pozn. redaktora) by to mohl být pěkný zápas na obě strany.

V plné výstroji trénujete necelý měsíc. Myslíš, že už na hřišti fungují vazby hráčů nebo je stále vidět určitá nesehranost? Mimochodem, s kým Tě můžeme vidět v útočné trojici?
Co se týče sehranosti, tak nám pomohl před sezónní turnaj na Kertu. V naší trojici s Honzou Miksanem a Járou Svobodou se nám daří, a myslím, že jsme i produktivní lajna.

Před sezónou do týmu přibyl také ženský element, zastupovaný trojicí Tereza Štípková, Michaela Radová, Nikolina Blažeković. Jak dívky zapadly do kolektivu?
Holky zapadly do týmu dobře. Jsem rád, že máme druhou gólmanku Terezu, že si Libor Kojzar může i odpočinout.

V kabině jsi jeden ze starších hráčů. Patříš k těm, kdo si vezme slovo, když se nedaří nebo zůstáváš v klidu?
Zůstávám převážně v klidu. Jen se snažím hrát, co nejlépe umím a tak pomoci týmu.

Co jsou tvé hokejbalové přednosti a kde naopak vidíš rezervy?
Mojí předností je rychlost a vytrvalost, snažím se vybojovat hodně míčků. Mé rezervy jsou asi v důrazu před bránou.

Jaké byly tvé začátky? Kdo tě k našemu sportu přivedl?
Hokejbal hraji od první třídy základní školy, která byla sportovní. Tehdy jsme měli stejného třídního i trenéra pana Henricha, což bylo fajn.

Závěrečná otázka. Kdo je tvým sportovním vzorem a kam bys to jednou chtěl v hokejbale dotáhnout?
Vysloveně sportovní vzor nemám, ale na všech sportovcích, kteří něco dokázali, se mi líbí jejich vůle dotáhnout věci do vítězného konce. A já bych to chtěl dotáhnout do A-týmu HBC Plzeň.