Mečouny čeká severní vítr – v cestě stojí mostecké Rondo

Ve druhém kole CCM extraligy míří plzeňský A-tým na sever Čech. O další body do tabulky se bude bojovat v Mostu. Mečouni, posíleni vítězstvím nad Sudoměřicemi, se pokusí navázat na předchozí dva ročníky, kdy si domů odvezli plný počet bodů.

HBC Rondo Most – HBC Plzeň, sobota 16. září od 15:00

Jen si to shrňme. 2:0, 2:1, 0:1, 0:2. To jsou výsledky posledních čtyř vzájemných zápasů v mostecké aréně z pohledu Plzně. Branek padalo velmi málo, specifické prostředí vždy spíše nahrávalo náročnému boji. Velkou roli hrály také početní výhody. Právě poslední duel rozsekl vítězným gólem v přesilovce Jiří Benedikt. Na mosteckém leštěném betonu není ani centimetr plochy zadarmo a Západočeši se budou muset připravit na tvrdého a nahecovaného protivníka.

Kádr Mostu doznal přes léto změn. A nejen kádr, také název. Kovodemont je minulostí, nyní je na scéně mostecké Rondo. Spousta hlasů z hokejbalových kuloárů mluvilo o spojení klubu Mostu s Teplicemi. To ale vyvrátil Patrik Cerman. Nový lodivod mužstva, který se dříve podepsal pod úspěchy ústecké Elby. Svérázný muž má ze sebou s týmem letní přípravu a těší se na novou výzvu. „Most jsem měl vždycky za tým, který měl spoustu individualit, velkou kvalitu, ale nějak nedokázal udělat ten poslední krok. Právem ale patřil a patří mezi extraligovou elitu,“ řekl Cerman v rozhovoru pro svazový web.

Dres Mostu již nenavlékne 46letý matador Slavomír Švancar. Mistr světa z roku 2009 i přes avizovaný konec opět prodlouží aktivní kariéru, nastupovat ovšem bude v dresu Rakovníku. Jádro týmu ovšem zůstalo pospolu. Severočeši se budou moci opřít o stabilně silné výkony brankáře Bréma, tvrdit muziku můžou beci Chyba a Valenta a (nejen) plzeňská obrana si bude muset dát pozor na Čestmíra Bruštíka. Robustní útočník s číslem 44 se loni svezl na negativní vlně, která postihla celé družstvo Mostu a znamenala zpackanou sezónu, dovršenou play-out a bojem o záchranu. Ovšem v sezóně 2015/16 nasbíral v jednadvaceti zápasech hned 27 bodů (15+12)!

V prvním kole letošní CROSSDOCK extraligy Rondo bojovalo na hřišti pardubického Autoskla. Na východě Čech drželo po dvou třetinách remízový stav 1:1, ve třetí části ovšem dvakrát inkasovalo a jelo domů bez bodu. Jedinou branku vstřelil novic, Jiří Singer, který letos oslavil teprve 19. narozeniny. To Plzeň vstupuje do zápasu v mnohem lepším rozpoložení. Hladké vítězství 5:0 nad Sudoměřicemi vlilo do žil hráčů potřebné sebevědomí a povedený výkon budou chtít svěřenci Michala Edla zopakovat i v dalším zápase.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 16. září
  • A-tým: Most – Plzeň (15:00)
  • Starší dorost: Olomouc - Plzeň (řeší LK)
  • Mladší žáci: Plzeň – Třemošná (10:00)

Neděle – 17. září
  • Starší dorost: Č. Třebová - Plzeň (11:00)
  • Mladší dorost: Kovo Praha - Plzeň (11:30)
  • Starší žáci: Blatná - Plzeň (11:00)