Plzeňané otevřou novou sezónu CROSSDOCK extraligy domácím zápasem se Sudoměřicemi

Nová hokejbalová sezóna je tady! Druhý zářijový víkend je povolávacím rozkazem, jak pro mládež, tak pro muže. A-tým potřetí za sebou načíná extraligový kolotoč domácím zápasem se Sudoměřicemi. Povede se i napotřetí v úvodním zápase ročníku zdolat nepříjemného soupeře z Hodonínska?

HBC Plzeň – SK Sudoměřice, sobota 9. září od 16:00

Od posledního soutěžního utkání A-týmu uplynulo téměř 5 měsíců. Nyní se ovšem extraliga ponoří opět do soutěžních vod. Ovšem s novým názvem. Generálním partnerem soutěže se stala logistická společnost CROSSDOCK, která se s českým hokejbalem spojila v návaznosti na úspěšné Mistrovství světa. To je ze strany soutěže první a zároveň jediná změna. Všech jedenáct týmů absolvuje dvacet zápasů v základní části, která skončí 21. dubna. V plzeňském případě to bude, stejně jako loni, na hřišti Hradce Králové.

Mečouni by letos chtěli vyvarovat kolísavé výkonnosti, která je trápila v loňském ročníku. Základním stavebním kamenem by měla být vyrovnanost jednotlivých formací a silná obrana podpořena spolehlivou brankářskou dvojicí Kráčina – Návara. Trenér Edl přesto, minimálně pro začátek sezóny, nemůže počítat s některými členy týmu, který skončil loni na čtvrtém místě. Zraněné koleno stále nepustí do hry produktivního Michala Průchu. Zdravotní neduhy loni velice limitovali kapitána Ondřeje Kejře. Pokračování dvojnásobného mistra světa v aktivní kariéře je v tuto chvíli ve hvězdách. Samostatnou kapitolou je Jakub Kolařík, který nabral směr Švýcarsko. Naopak o své místo v týmu bude nadále bojovat karlovarský útočník Martin Sus.

Ještě větší prostor tak ve hře dostanou mladí hráči, kteří jsou zas o rok zkušenější. Věkový průměr týmu je 24 let. Jediný, kdo se vymyká trendu omlazeného A-týmu je sedmatřicetiletý Stanislav Kastner, který načne svou druhou sezónu mezi mečouny a svými zkušenostmi vyztuží obranné řady. Jistě důležitým prvkem bude (doufejme) nezaplněná marodka. Právě na podzim loňského roku totiž plzeňské Áčko sužovala celá řada zranění.

Nyní přejděme k soupeři. Družstvo SK Sudoměřice načne svoji čtvrtou sezónu po návratu mezi extraligovou smetánku. Jádro týmu z Hodonínska stále drží při sobě. Ať už se jedná o brankáře Davida Ternu, silné bratry Tóthovi, nebo produktivní útočné duo Jan Kaluža – Matěj Fraňo. Právě zmíněná dvojice táhla Sudoměřice za stříbrem na Českém poháru. Sudoměřice se na turnaji v Jičíně a Turnaje prodrali do finále přes extraligový Letohrad a Jindřichův Hradec. Ve finále ovšem padli s Hradcem Králové vysoko 1:8. I tak je ale zisk stříbra dobrou vzpruhou do sezóny. Zmíněný Matěj Fraňo v pěti zápasech nasbíral hned 11 bodů (7+4) a to vše v pouhých 18 letech!

Upozornění pro fanoušky: Doporučujeme na utkání dorazit s časovým předstihem a nenechat si tak ujít premiérové představení nových světelných efektů při nástupu hráčů na plochu.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 9. září
  • Muži: Plzeň – Sudoměřice (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň - Dobřany (10:00)

Neděle – 10. září
  • Mladší dorost: Kert Park - Plzeň (11:30)