Mečouni zahájili tento týden letní přípravu

Letní pauza plzeňských hokejbalistů je u konce a tento týden se rozběhla v celém klubu neoblíbená letní příprava. A - tým Západočechů polyká tréninkové dávky v domácích podmínkách pod dohledem dvojice trenérů - Michalem Edlem a Luďkem Polívkou. Dorostenci a starší žáci se mohou těšit na soustředění v Sušici.

Oproti uplynulému roku došlo v přípravě nejstarší kategorie plzeňského celku pouze ke kosmetickým změnám „Po konzultaci s Jaromírem Liškou (kondiční trenér HC Škoda Plzeň) jsem se snažil trochu změnit koncepci tréninků. Jedná se o změnu zatížení v danou dobu, jinak jsou cvičení, která se dělají na trénincích, prakticky stejná," vysvětluje trenér HBC Plzeň Michal Edl, jehož svěřence oproti loňskému roku neabsolvují tradiční soustředění. „Extraliga začíná tento rok o týden déle a rozhodli jsme se proto pro změnu. Místo soustředění budeme minimálně dvakrát v létě trénovat v pátek a v sobotu dvoufázově," dodává lodivod plzeňského A - týmu.

Tým se v rámci přípravy představí také na dobře obsazeném turnaji O pohár města Nové Strašecí.

Ohledně letní přípravy mládeže mečounů jsme se zeptali vedoucího hokejbalového centra mládeže v Plzni Tomáše Semery. „Víceméně se nic nezměnilo. Začínáme tradiční atletickou přípravou, na kterou naváže soustředění v Sušici. To bude oproti předchozím létům pětidenní. Obsahově bude také trochu změněné," informuje ohledně mládežnických kategorií Tomáš Semera. I jeden z mládežnických týmů si před začátkem nového ročníku střihne turnajovou přípravu. Mladší dorost opět zavítá do Prahy na turnaj O pohár starosty Prahy 13.