Češi mají za sebou základní skupinu. Ondřej Benedikt se prezentoval povedenými výkony

Čeští hokejbalisté na MS v Pardubicích za sebou mají základní skupinu. V ní si připsali tři výhry a porážku po samostatných stříleních. Další výsledky turnaje jim přisoudili do čtvrtfinále tým Indie. Během zápasů světového šampionátu o sobě dal výrazně vědět plzeňský Ondřej Benedikt. FOTO: Andrea Jirásková.

Reprezentanti se lvíčkem na prsou začali domácí turnaj zápasem se Švýcary. Ten byl nakonec vcelku jednoznačný. Výhra Čechů 6:0 se určitě nepředpokládali a Švýcaři se téměř k ničemu nedostali. Jednu branku při svém debutu vstřelil Ondřej Benedikt, který navázal na svého bratra Jiřího, který pro změnu skóroval v dresu české reprezentace na předchozím MS v Zugu. „Při svém prvním startu proti Švýcarsku jsem byl sice nervózní, ale po několika střídáních to ze mě z velké míry opadlo,“ přiznává čtyřiadvacetiletý štírek v české sestavě.

Benedikt se trefil hned v dalším zápase proti Italům. Kdy bombou od červené otevřel skóre zápasu, které se zastavilo až na podobě 12:0. Následně přišel nešťastný zápas s USA, který hodně poznamenaly chyby rozhodčích. Ti Čechům neuznali regulérní branku a naopak přiznali gól Američanům, kdy míček nepřešel brankovou čáru. Češi tak nakonec prohráli 2:3 po samostatných stříleních. Na závěr skupiny po bitvě zdolali obětavé Portugalce 1:0.

A jaké je vlastně rozpoložení v českém národním týmu? „Nálada v týmu, bych řekl, je stále dobrá, menší zakolísání možná proběhlo po zápase s USA, ale jinak jsou stále všichni dobře naladěni.“

Češi nakonec skončili v základní skupině na druhém místě. Ve čtvrtfinále tedy vyzvou Indii. „Doufám, že s naším postupem do čtvrtfinále přijde i spousta diváků a vytvoří skvělou atmosféru! Tímto všechny zvu, aby ve čtvrtek v 19:00 přišli a podpořili nás v cestě za zlatem,“ dodal na závěr Ondřej Benedikt.

Ondřej Benedikt #93

4 zápasy

Druhý obranný pár a člen přesilovkové formace

2 góly + 1 asistence

bez trestné minuty