Startuje MS v Pardubicích. Mečouny zastupuje Ondřej Benedikt

Dnes začíná týdenní hokejbalový maratón v podobě světového šampionátu mužů a žen. Hostitelem jsou tentokrát Pardubice. MS se tak do České republiky vrací po osmi letech. Oba výběry vyhlásily útok na nejvyšší pozice a rády by vrátily zlato domů. Mužské reprezentaci v této snaze pomůže Ondřej Benedikt.

Reprezentace mužů dnes 1. června v 18:00 začíná turnaj utkáním se Švýcarskem. Také poslední "český" šampionát v Plzni začínal pro domácí barvy tímto duelem. Tehdy Češi porazili výběr země helvétského kříže jasně 5:0, jednu branku tehdy vsítil Ondřej Kejř. Od té doby ale švýcarský hokejbal udělal výrazný progres, což dokazují kluby nebo samotný národní tým na častých soustředěních v Plzni.

Na posledním šampionátu Češi zvítězili po velké bitvě 3:2, když rozhodl Jiří Benedikt. V Pardubicích oblékne národní dres jeho bratr Ondřej Benedikt, kterého po mnoha startech v mládežnických reprezentacích čeká první turnaj mezi seniory. Šikovný obránce je nakonec jediným Plzeňanem ve finálním výběru Drahomíra Kadlece, spolu s krajánkem Michalem Slancem z Grenchenu. Petr Kráčina se nevmísil mezi trojici gólmanů a stejně jako Jiří Benedikt nezopakuje účast z Zugu. Zdravotní problémy nepustily na třetí šampionát v řadě Michala Průchu. V širší nominaci dlouho figurovalo jméno Ondřeje Kejře, ani on ale nebyl zcela zdravotně v pořádku.

Do nominace ženské reprezentace se nakonec nepodařilo proniknout mladičké Nikolině Blažeković, věříme ale, že 16 letech má před sebou výraznou šanci se probojovat na další mistrovství světa. Ženský turnaj odstartuje až v sobotu. Češky v úvodním duelu vyzvou Velkou Británii.

Veškeré informace včetně rozpisu zápasů naleznete na oficiální webu.

Všechna utkání mužské reprezentace a vybraná utkání žen bude v přímém přenosu vysílat Česká televize. Ze všech zápasů mistovství světa budou navíc připraveny on-line přenosy.