Indové zpět v Plzni. V rámci přípravy před MS se střetnou s plzeňským A-týmem

Velké poctě se dostalo klubu HBC Plzeň. Indická hokejbalová reprezentace, jejíž dres obléká také legenda tohoto sportu Smiter Kaila, oslovili Plzeňany s prosbou uspořádání přípravného kempu před světovým šampionátem v Pardubicích. V rámci něj sehrají duel s plzeňským Áčkem. To tak čeká poslední zápas sezóny.

Team India – HBC Plzeň, úterý 30. května od 18:30

Indičtí hokejbalisté o sobě dali výrazně vědět během června roku 2009. Tým, který na předchozích šampionátech dosahoval průměrných výsledků, najednou hrál ve finále Mistrovství světa v Plzni proti favorizované České republice. Indové, jejichž hlavní část tvořili a stále tvoří naturalizovaní Kanaďané, dokonce v zápase dvakrát vedli! Češi si ovšem nenechali doma ukrást zlato a zlatá trefa kapitána Petra Nováka v prodloužení rozradostnila české fanoušky, kterých mezi všemi 6 544 diváky byla drtivá většina.

Na dalších dvou šampionátech Indové chyběli. Jejich comeback se konal v roce 2015 v Zugu. Tam skončili na místě devátém. V jejich kádru stále nalezneme Smitera Kailu, který v dubnu oslavil 43. narozeniny. Kaila je opravdovou hokejbalovou legendou a na hřišti je nepřehlédnutelný nejen díky svému plnovousu. Na zmíněném šampionátu v Plzni zářil a kromě dovedení Indie do finále si vysloužil cenu za nejlepšího obránce turnaje.

Indové dorazili do Plzně v neděli večer a stihli ještě úvodní trénink. Mezi hráči, kteří budou reprezentovat na MS v Pardubicích je například také kapitán kanadského celku West Coast Express Jag Sandhu, který absolvoval dva turnaje Pilsen Challenge a působil v roli trenéra u kanadských mládežnických reprezentací.

Indie se na šampionátu v základní skupině střetne se Slovenskem, Kanadou, Řeckem a Finskem. V základní skupině se tak vyhnou České republice, jejíž obrané řady vyztuží Ondřej Benedikt a Michal Slanec.

O přestávce divácky atraktivního duelu dojde také k poděkování týmu mladšího dorostu, který získal o uplynulém víkendu stříbrnou medaili ve finálovém turnaji extraligy MD.