Mladší dorost vytěžil v Kutné Hoře stříbro! Starší žáci sedmí

Skvělého úspěchu se dostalo družstvu mladšího dorostu. Svěřenci Josefa Kadaněho sice nevyzráli ve finále na Letohrad, i tak po dvou letech přivezli dorosteneckou medaili. Tentokráte ze stříbra. Starší žáci poprvé uspěli na finálovém turnaji a mají sedmé místo

Mladší dorost

Po zvládnutém semifinále, kdy Plzeňané vyřadili pardubické Autosklo, se kvalifikovali do finále s Letohradem. Mečouni inkasovali brzy a to hned ve třetí minutě. Letohrad rozhodně neměl výraznou střeleckou převahu. Bohužel byl nesmírně efektivní. Ve 12. minutě vstřelil Faltejsek druhý gól ze třetí střely, která mířila na Kojzara. Stejný hráč zvýšil brzy v přesilovce už na 3:0 a s Plzní to vypadalo bledě.

I když se mladší dorostenci Plzně nevzdávali a bojovali až do konce, nakonec ze zápasu byl krutý výsledek 6:0. Zklamání se samozřejmě dostavilo. Rozhodně však hráči zaslouží pochvalu za to, že vybojovali účast ve finále, získali stříbrnou medaili a skvěle reprezentovali klub.
Po kompletní sbírce medailí ze staršího dorostu z let 2012 – 2014 a bronzu mladšího dorostu z roku 2015 tak jde o další dorostenecký úspěch pro klub HBC Plzeň!

Nesmíme zapomenout ani na početnou skupinu plzeňských fanoušků, která v Kutné Hoře příkladně fandila a podporovala naše hráče!

Tým, který v zimní přestávce měnil trenéry a po dvojici Martin Kovářík, Libor Hrubý převzal tým Josef Kadaně, tak spolu s mladšími žáky došel z klubových družstev k pohárům nejvyšším.

Kádr stříbrných medailistů:

Libor Kojzar, František Rovaš – Jiří Fiala, Jan Foniok, Jakub Holeček, Vilém Jonák, Adam Šilhán, Daniel Šůcha, Martin Šlechta – Michal Galla, Tomáš Hýbl, Tomáš Chramosta, Filip Klasna, Roman Poláček, Matěj Votípka, Stanislav Bouší, Marek Reiser, David Štípek, Jan Miksan.

Trenér: Josef Kadaně. Vedoucí družstva: Jiří Štípek.

Neděle 28. května: SK Hokejbal Letohrad – HBC Plzeň 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)

Online přenos

Starší žáci

Výsledky základních skupin poslali Plzeň do souboje o sedmé místo proti celku Hradce Králové. Ani jeden z týmů doposud nezískal ani bod a svěřenci Václava Tůmy rozhodně chtěli v posledním duelu sezóny uspět. Pomoci jim mělo i domácí prostředí a hlasití fanoušci.

Plzni se povedl úvod. Nejprve se trefil Hanuš v šesté minutě a 37 sekund po něm zvýšila Blažekovičová. Mečouni pokračovali v jistém výkonu a Hanuš přidal druhou branku. Třetí třetina se pak zvrhla v neskrývanou demolici. Plzeň zatížila hradecké konto pěti zásahy a dala výsledku podobu 8:0! Potlesk za vstřelené góly patřil i mladším žákům Krejčímu a Pavlíčkovi. Trenér Tůma se na turnaji vůbec nebál dát prostor mladým hráčům.

Západočeši tak zakončili sezónu vítězstvím. Nejlepším hráčem týmu na turnaji byl zvolen Luděk Pavlík.

Neděle 28. května: HBC Hradec Králové 1988 – HBC Plzeň 0:8 (0:2, 0:1, 0:5)

Online přenos