Marek Štrunc #19: S klukama o sobě v poli víme

Mladší žáci v sobotu převzali zlaté medaile, poté co triumfálně zakončili soutěžní zápasy vítězstvím nad Jindřichovým Hradcem. Byl u toho také důrazný útočník Marek Štrunc. Autor jedenácti branek v letošním ročníku se k týmu připojil v říjnu a hned na konci své první sezónu tak slaví prvenství.

Marku, hned ve tvé první sezóně jste s týmem mladších žáků jasně ovládli soutěž. V čem bylo vaše družstvo silnější, než ta ostatní?
Hrajeme jako tým, dáváme si dříve přihrávky a s klukama o sobě v poli víme.

Pojďme k poslednímu zápasu s Jindřichovým Hradcem. Jak se ti hrálo? Přeci jen jste věděli, že po zápase obdržíte medaile a přišla vás podpořit pěkná řada fanoušků. Dodalo vám to pohodu?
S týmem nám bylo jasné, že už jsme vítězi skupiny. Každopádně jsme ten zápas brali, jako každý jiný. Jindřichův Hradec přijel jen v devíti, takže byli brzo unavení a to nám také hodně pomohlo.

Obecně na zápasech mladších žáků byla po celou sezónu skvělá atmosféra. Vnímali jste se spoluhráči podporu fanoušků?
Atmosféra na všech zápasech byla skvělá. Nevím jak spoluhráči, ale já jsem atmosféru vnímal hodně, překvapilo mi, kolik fanoušků s námi jezdilo i na venkovní zápasy.

Pokud vím, k hokejbalu ses dostal díky turnaji Street Hockey Cup, který pořádá regionální svaz hokejbalu Západ. Mohl bys nám detailněji popsat své začátky?
Hokejbal jsem znal už dříve, ale jsem rád, že jsem mohl být na turnaji Street Hockey Cup, kde se mi pan trenér Kadaně zeptal, jestli bych někdy nechtěl přijít na trénink a od té doby hraji.

Jak jsme již zmínili, máš za sebou první sezónu v barvách HBC Plzeň. Jak bys zhodnotil své osobní výkony? Panuje spokojenost?
Se svými výkony jsem spokojen, ale určitě mám ještě co zlepšovat.

Mezi trenéry přípravky a mladších žáků se pohybuje také tvůj otec. Jsi rád, že ho máš při sobě a může ti předat nějaké rady?
K hokejbalu mi přivedl vlastně můj táta a jsem rád, že ho mám při sobě. Vždy, když potřebuji tak mi poradí.

Jaký bude tvůj následující program? S mladšími žáky se zúčastníte turnaje Fair Cup, který se koná až za necelý měsíc. Dáš si od hokejbalu pauzu nebo se podíváš například na finále starších žáků v Plzni tento víkend či na mužské MS v Pardubicích?
Určitě mám v plánu přijít se podívat na finále starších žáků. Na Fair Cup se těším, bude to zas něco jiného. Budou tam i týmy ze Slovenska, takže zase nějaká zkušenost do budoucna.