Hodnocení víkendu: Sobotní duely přinesly jedinou výhru starších žáků

První květnový víkend nabídl tři sobotní zápasy mládeže. Bohužel příliš radosti nepřinesli. Starší dorostenci vybojovali doma pouze bod, mladší dorost neuspěl v Letohradu. Čestný prapor tak uhájili alespoň starší žáci, ti vyhráli na severu Čech.

Starší dorost

Plzeň měla slibnou příležitost hned v prvním střídání, poté ji ale zmrazily dva rychlé góly a když Alpiq přidal třetí zásah ve 13. minutě, byli domácí zralí na ručník. Hrubého nahradil v brance od druhé třetiny Šuhaj. Naději vykřesal Vlasák zásahem v přesilovce. Právě početní výhody s prozatímním skóre nejvíce hýbaly. Ve druhé třetině padlo pět branek a všechny při nerovnoměrném počtu. Šlo o hezké akce i zásahy z kategorie šťastných. Do třetí třetiny se šlo za stavu 3:5. Rozhodčí pokračovali ve stejném metru a diváci viděli řadu vyloučených. Plzni se naskytla velká výhoda, když po polovině závěrečné patnáctiminutovky hrála dlouhou přesilovku pět na tři. Mečounům se podařilo vyrovnat stav utkání a byli ve velké euforii. Do konce třetiny si stačili vytvořit ještě několik gólových šancí, ale Keimar nedopustil obrat. V samostatných stříleních pak domácí nezvítězili ani napotřetí a znovu přišli o cenné body.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Po třech zápasech venku, jsme se těšili na domácí prostředí a věděli jsme, že když Kladno porazíme, máme zajištěn postup do finálové čtyřky. Bohužel, jako by jsme byli v první třetině zabržděni a soupeři jsme darovali všechny tři goly na zlatém podnosu. Až od druhé třetiny jsme začli hrát. Museli jsme celý zápas neustále dotahovat, ale povedlo se a škoda jen těch nájezdů. Bod je však málo a musíme se tak o postup ještě pořádně porvat.

Sobota 29. dubna: HBC Plzeň - HBC Alpiq Kladno 5:6ss (0:3, 3:2, 2:0 - 0:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Časně ráno se vydali mladší dorostenci vlakem do Orlických hor. Konkrétně do Letohradu. Jeleny v prvním vzájemném duelu přehráli poměrem 3:2. Tentokrát se jim ovšem přivézt body nepodařilo. Domácí do vedení poslal Macháček před koncem první třetiny. Dvoubrankový náskok si vybudoval Letohrad v 27. minutě. Brzy nato snížil svou první brankou v plzeňském dresu Adam Šilhán. Na víc se ovšem hosté nezmohli. Východočeši se v poslední třetině prosadili ještě jednou a rozhodli o tom, že si Plzeň neodveze ani bod.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Zdaleka nejhorší výkon od konce února. K jistotě postupu by nám stačily dva body, ale s nasazením a kvalitou hry jsme neměli nárok ani na jeden. Někteří z hráčů pojali cestu do Letohradu zřejmě jako májový výlet k Orlickým horám….

Neděle 30. dubna: SK Hokejbal Letohrad - HBC Plzeň 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

K předposlednímu zápasu základní části vyjeli starší žáci do Ústí nad Labem. Elba se na jaře zvedla a dal se čekat náročný boj. Mečouny poslal do vedení hned v první minutě Pavlík. Stejný hráč se prosadil také v 9. minutě a vše vypadalo pěkně. Elba ovšem stihla během minuty a čtyř sekund vyrovnat. Plzeňanům ovšem vrátil vítr do plachet kapitán Miksan, zásahem v poslední vteřině první patnáctiminutovky. Druhá třetina nabídla po gólu na každé straně. V té třetí tak bylo ještě vše otevřené. Plzeňané ale neponechali nic náhodě a díky dvěma zásahům si odvezli vítězství 6:3. I díky čtyřem brankám Luďka Pavlíka a dvěma zásahům v početní výhodě.

Komentář trenéra Václava Tůmy: Výsledky domácích v jarní polovině soutěže napovídaly tomu, že to nebude jednoduchý zápas. Tak to také bylo. Měli jsme výborný úvod, kdy jsme odskočili do dvoubrankového vedení, domácí ale před koncem třetiny stačili vyrovnat. Šťastný gól našeho kapitána v poslední vteřině 1.třetiny ale převážel vedení zpět na naši stranu a v dalším průběhu jsme si vítězství už nenechali vzít. Střelecky se zaskvěl Luděk Pavlík, autor 4 branek, ale výborný výkon podalo celé mužstvo - spolehlivým brankářem počínaje a všemi obětavě bojujícími hráči v poli konče.

Sobota 29. dubna: Elba DDM Ústí nad Labem - HBC Plzeň 3:6 (2:3, 1:1, 0:2)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 13. května
  • Starší dorost: HBC Hradec Králové - Plzeň (13:00)
  • Starší žáci: Plzeň - Beroun (11:00)
  • Mladší žáci: Plzeň - Suchdol n. Lužnicí (13:00)

Neděle – 14. května
  • Mladší dorost: Plzeň - Kladno (14:00)