Hodnocení víkendu: Mládežnické duely proti Pardubicím a Prachaticím

Měsíc duben uzavřela naše mládežnická družstva čtyřmi zápasy. Dorostenecké týmy se postavily Pardubicím, na žáky zase čekaly jihočeské Prachatice. Mečouni zvítězili ve třech případech, trvá pouze mizérie staršího dorostu.

Starší dorost

Svěřenci Tomáše Semery, kteří nezvítězili již tři týdny, se vydali na horkou pardubickou půdu. Proti nim nastoupil i jeden z největších mládežnických talentů a člen širšího kádru mužské reprezentace Josef Česák. Plzeňané chtěli především postavit pevnou defenzivu. Ta si své úkoly plnila dobře. Ačkoliv se domácí na konci první části dostali k obrovské příležitosti a jeden z jejich útočníků netrefil prázdnou klec. Skóre se poprvé měnilo ve 20. minutě, když se střelou ihned po buly prosadil pardubický obránce. Za necelé čtyři minuty se Autosklo prosadilo v přesilovce a získalo dvoubrankový náskok. Další změnu skóre přinesla trefa aktivně hrajícího Lokajíčka na začátku třetí části. Bohužel, když se Plzeňané nadechovali ke snaze o vyrovnání, přišla individuální chyba, po které domácí vsítili třetí gól, který zápas rozhodl.

Komentář trenéra Tomáše Semery: V zápase jsme chtěli vycházet především ze zajištěné obrany. V první třetině jsme ustáli počáteční tlak soupeře, bohužel jsme pak neproměnili šance v přesilovkách a ve druhé třetině byli za to potrestáni. Jeden gól po buly, druhý v oslabení 5 na 3 a museli jsme dotahovat. Podařilo se nám snížit na začátku třetí třetiny, ale to bylo vše. Výkon už byl o něco lepší oproti výkonu z minulého týdne v Mladé Boleslavi, ale soupeř byl dnes prostě lepší.

Sobota 29. dubna: HBC Autosklo H.A.K. Pardubice - HBC Plzeň 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Naopak mladší dorost přivítal pardubické mladíky v domácí hale. Plzeňané chtěli svému soupeři oplatit porážku po samostatných stříleních z minulého vzájemného zápasu. Po bezbrankové první třetině se v plzeňské hale začaly dít věci. Mečouni se dostali na koně díky dvěma rychlý trefám v krátkém čase. Nejprve vstřelil branku Poláček a 34 sekund po něm rozjásal fanoušky výstavní trefou Reiser. Jenže stejným způsobem ke dvěma trefám přišli také pardubičtí. To už ovšem probíhala třetí třetina. Chvilku to vypadalo, že zápas opět zamíří do samostatných střílení. Slovo si ovšem opět vzal Marek Reiser a znovu se jednalo o krásný gól. Autosklo poté sáhlo k power-play a bylo velice nebezpečné. Plzeň ale vše ustála a čtvrtý gól se sekundu před koncem podařilo vstřelit Jonákovi.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Další z řady dramatických zápasů, a to až do samého závěru. Pardubice myslím předvedly ještě lepší výkon než před měsícem na Polabinách. Když už to vypadalo, že nám dvě slepené branky pomohou k výhře, po obdobném úderu soupeře se v polovině třetí třetiny začalo nanovo. Marek Reiser využil nabídnutou příležitost a vrátil nám vedení zpět. Drama v závěru, kdy jsme téměř celé poslední dvě minuty hráli ve čtyřech, charakterizuje tuhle čtvrtfinálovou skupinu. Soupeř nás po odvolání gólmana mačkal, ale zvládli jsme to a máme další tři body na svém kontě. Náš cíl, postup do Kutné Hory se zase více přiblížil. .

Neděle 30. dubna: HBC Plzeň - HBC Autosklo H.A.K. Pardubice 4:2 (0:0, 2:0, 2:2)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Sousedy v tabulce dělily před utkáním pouhé dva body. Šlo tedy o velice důležité utkání. Mečouni rozhodně nechtěli dopustit přestřelku z prvního vzájemného duelu. Z Prachatic si na podzim odvezli dramatické vítězství 8:5. V sobotu začali hezky brzy. Na konci třetí minuty se prosadil Pavlíček, jinak hráč mladších žáků. Necelou minutu po něm skórovala Blažekovičová a Plzeňanům se hned hrálo o něco lépe. Zápas byl prakticky rozhodnutý po dvou třetinách, kdy tabule ukazovala stav 5:1. V té třetí každý tým dosáhl jedné branky a tak dal podobu konečnému výsledku. Pochvalu jistě zasloužil spolehlivý Šlechta v brance nebo střelec dvou branek a také mladší žák, Daniel Tyrš.

Komentář trenéra Václava Tůmy: Tentokrát jsme měli dobrý úvod zápasu. kdy se nám podařilo získat dvoubrankové vedení. Hostům se podařilo snížit na 3:1, ale my jsme hned vzápětí dokázali dalším gólem znovu odskočit a vedení si udržet až do konce. I soupeř si ale dokázal vytvořit několik dobrých šancí, kdy nás podržel náš brankář. Důležité utkání se nám podařilo zvládnout dobře, všichni hráči si zaslouží pochvalu.

Sobota 29. dubna: HBC Plzeň - HBC Prachatice 6:2 (2:0, 3:1, 1:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Také mladší žáci přivítali Prachatice. V utkání opět byli jasným favoritem. Vždyť za celou sezónu neztratili ani bod a v prvním utkání zvítězili jasně 7:0. Do zápasu navíc nastoupili se řádným počtem devatenácti hráčů do pole a dvou brankářů! Naši nejmladší si vydobyli dvoubrankový náskok po dvanácti minutách. V 21. minutě navíc zvyšoval Pavlíček svým druhým gólem už na 3:0. Prachaticím se sice podařilo snížit, Plzeň ale žádné překvapení nedopustila. A dokráčela si k vítězství 6:2. Povedený víkend zažil Daniel Tyrš, který ke dvěma zásahů v kategorii starších žáků přidal ještě čtyři body (1+3) mezi svými vrstevníky.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Relativně snadné vítězství zase tak jednoduché nebylo. Dobře se prezentovali hráči, kteří už začali nakukovat do týmu starších žáků. Ti dokázali vstřelit důležité góly. Na můj vkus se ze hry vytratila větší kombinace, kterou kluci v mnoha zápasech předváděli. Potěšitelné je, že do utkání naskočilo všech 19 hráčů do pole a oba brankáři. O takovém počtu se mně na začátku sezony mohlo jenom zdát..

Sobota 29. dubna: HBC Plzeň - HBC Prachatice 6:2 (2:0, 1:1, 3:1)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 29. dubna
  • Starší dorost: Plzeň - Kladno (13:00)
  • Starší žáci: Ústí nad Labem - Plzeň (13:00)
  • Mladší dorost: Letohrad - Plzeň (13:00)