Stejně jako před rokem. Plzeň se v semifinále střetne s Kladnem

Po náročné pětizápasové bitvě proti Ústí nad Labem si plzeňští mečouni příliš dlouho neodpočinou. V sobotu se rozjíždí semifinálové boje CCM Extraligy, v nichž Plzeňané stejně jako před rokem narazí na vítěze základní části Kladno. První dva zápasy této série se odehrají ve středu Čech.

HBC ALPIQ Kladno – HBC Plzeň,
sobota 14. dubna od 11:00, neděle 15. dubna od 11:00

Až poslední páté utkání rozhodlo o tom, že se do semifinále postoupí z extrémně vyrovnané série mezi Plzní a Ústím nad Labem západočeský celek. Obě mužstva dokázala vždy jednou uspět na hřišti soupeře a konečný verdikt proto padl až ve středu na severu Čech. Klíčové utkání patřilo výhradně mečounům, kteří na tvrdé zákroky soupeře z předešlého zápasu zareagovali nejlepším možným způsobem a ústecké hokejbalisty rozdrtili poměrem 5:0.

Kladenský Alpiq potřeboval k překonání Hradce Králové, jenž skončil po základní části na osmém místě, o jeden zápas méně. Po prvním duelu, v němž Středočeši rozpárali svého soupeře osmi brankami, o den později překvapivě podlehli na vlastním kolbišti Východočechům po samostatných stříleních. Vše si ale Kladno vynahradilo o týden později v Hradci Králové, kde domácí tým dvakrát zdolali a zajistili si postup do semifinále.

Přestože Kladno ovládlo základní část, Plzeň dokázala těžkého soupeře v základní části pořádně potrápit a celkově vydolovala ze dvou zápasů pěkné čtyři body. V obou dvou duelech se rozhodně nekonaly žádné brankové hody. První měření sil ve středu Čech skončilo porážkou mečounů 1:2 po samostatných stříleních. Odveta na západu Čech vyšla lépe svěřencům trenéra Michala Edla, kteří zvítězili v řádné hrací době 2:1.

V loňské sezoně nabídla semifinálová série velkou bitvu, v níž se obě mužstva přetahovala o každé vítězství a rozhodnutí muselo padnout až v pátém utkání, které se sehrálo v městě piva. Mečouni tehdy klíčový zápas v hale na Košutce nezvládli a prohráli vysoko 1:5, mají proto svému soupeři po roce co oplácet. Šrámy z celé série, jež byla vyhrocená nejen na hřišti, ale i v zákulisí, jsou patrné ještě po tak dlouhé době. O zábavu proto bude určitě postaráno.

Tahounem Kladna v play off je duo Dominik Barnošák a Daniel Hnízdil, kteří zaznamenali shodně 6 kanadských bodů, a prvně jmenovaný zatím vede celé bodování vyřazovací části, když vstřelil pět branek. Plzeňané se mohou opřít v produktivitě hned o čtyři hráče. Z pěti duelů získalo 5 bodů hned trojice mečounů, a to Martin Krch, Jiří Benedikt a Michal Průcha. Za touto trojicí jen těsně zaostává Ondřej Benedikt, který chytil střeleckou fazonu a zaznamenal čtyři trefy do černého.

V kladenské brance vládne gólman Jan Jirotka, jehož úspěšnost zákroků je rovných 93 %. V plzeňské svatyni je jedničkou Petr Kráčina, který zatím sice nemá taková čísla jako v základní části, ale přesto jeho úspěšnost sahá k 91%.

Zápasy můžete sledovat v online přenosu na serveru onlajny.com.

Program víkendu:

Pátek – 14. dubna
  • Mladší dorost: Kladno - Plzeň (11:00)

Sobota – 15. dubna
  • Muži: Kladno - Plzeň (11:00)
  • Starší dorost: Most - Plzeň (11:00)

Neděle – 16. dubna
  • Muži: Kladno - Plzeň (11:00)