Musíme se koncentrovat jen na sebe, hlásí před pátým utkáním Lukáš Hanuš

Plzeňští hráči dokázali doma zvládnout utkání i pod hrozbou vyřazení a dokázali vyrovnat čtvrtfinálovou sérii na 2:2 a o postupujícím bude rozhodovat až pátý duel. Svůj podíl na prodloužení série má obránce Lukáš Hanuš, který ve čtvrtém utkání načal skóre zápasu.

Plzeňští hokejbalisté dokázali zvládnout čtvrté čtvrtfinálové utkání a prodloužili sérii s Ústím nad Labem do pátého duelu. Ve čtvrtém duelu měli mečouni nůž na krku, zápas však zvládli. „Bylo to hodně těžké, věděli jsme, že musíme vyhrát. Oproti sobotnímu zápasu jsme museli zlepšit začátek, což se nám povedlo a po celý zápas jsme byli aktivnější. Musíme ale pořád pracovat na přesilovkách,“ hlásí obránce Lukáš Hanuš.

Zatímco v sobotu se z výhry radovalo Ústí i díky povedenému začátku, v neděli se to obrátilo. „Neprohrávali jsme o dva góly, ale naopak jsme se dostali do pohody a mohli si zápas kontrolovat. To bylo strašně důležité,“ říká Hanuš, který byl střelcem první branky, která byla pro zápas hodně důležitá.

Lukáš Hanuš poslal Plzeň do vedení, které drželi svěřenci kouče Edla až do konce druhé části, kdy přišlo vyrovnání. Ve třetí části však strhli domácí vedení zpět na svoji stranu. „Po buly v pásmu se mi to odrazilo na hokejku a já se to pokusil jen trefit,“ popisuje svoji trefu. V zápase mohl mladý bek přidat i druhý gól, v zakončení však neuspěl. „Snažil jsem se natlačit do střely, ale trefil jsem to moc doprostřed,“ přiznává.

Nedělní čtvrté utkání mezi Plzní a Ústím nabídlo řadu osobních soubojů, zejména pak v závěrečné části utkání. „Bylo to hodně těžké utkání, některé zákroky byly už za hranicí,“ uznává Lukáš Hanuš.

Už ve středu čeká na Plzeň rozhodující páté utkání, ve kterém vítěz postoupí do semifinále, pro poražený tým skončí sezóna. „My se musíme koncentrovat jen na naši hru a nikoliv na soupeře. Máme do středy krátký čas, takže musíme dobře zregenerovat a v Ústí urvat rozhodující zápas v náš prospěch,“ říká Lukáš Hanuš.