Série bude hodně vyrovnaná a rozhodnou maličkosti, hlásí Ondřej Benedikt

Plzeňští hokejbalisté mají za sebou vstup do čtvrtfinálových bojů v CCM extralize. V Ústí nad Labem dokázali ve vyrovnaných zápasech ukořistit jeden bod a série tak bude o víkendu v Plzni pokračovat jistě dvěma zápasy. V obou duelech byl důležitou postavou v dresu mečounů Ondřej Benedikt, který se dokázal prosadit gólově v obou duelech.

S jakými očekáváními jste jeli do Ústí? Vzájemné zápasy bývají hodně vyrovnané, což se potvrdilo?
Papírově jsme do Ústí jeli jako slabší tým, ale zápasy ukázaly, že celá série bude velmi vyrovnaná, stejně jako byl vyrovnaný poslední společný zápas. Samozřejmě jsme na postavení v tabulce nehleděli a do Ústí vyrazili s jasným cílem a to, že budeme bojovat o vítězství v každém zápase.

V prvním zápase jste se dostali do vedení, co se ale stalo v nástupu do poslední třetiny? Zápas dospěl nakonec do prodloužení, co se tam přihodilo špatně?
Vedení v zápasu nás jistě povzbudilo, ale začali jsme spíše víc plašit a nebyli jsme tam, kde jsme být měli. Hrálo se z jedné strany na druhou ve vysokém tempu a zápas byl opravdu velmi vyrovnaný. V prodloužení se jednalo o velmi taktický souboj a pro nás to bohužel skončilo hůře. Došlo k našemu vyloučení a v oslabení se každá chybička trestá, což se nám přesně stalo. Ústí rozpohybovalo naši bránící čtveřici a střela co z toho vyplynula bylo pro nás konečná.

Ve druhém zápase jste se dostali rychle do vedení, jak moc důležitý ten první gól byl?
Dát rychlou branku na začátku zápasu je vždy motivující. Byla to spíše náhodná branka, nebyla to prudká střela, ale gólman očividně neviděl. Když dáme branku takhle brzy, celý tým je hned klidnější, ukázali jsme si, že to jde a šli jsme si od začátku zápasu za jasným cílem, se kterým jsme do Ústí vyrazili.

Ústí v závěru zápas zdramatizovalo, ale vy jste si to pohlídali. Jaké byly pokyny od trenéra?
Ano, dostali jsme branku na 1:2, ale na střídačce jsme si to řekli jasně. Žádné zbrklosti, pořád hrát náš systém a jeden bojovat za druhého a podat co nejlepší týmový výkon. Od všech bylo vidět, že se těch pokynů drží a bylo nám odměnou, odcházet z hřiště jako vítězný tým.

Ty si utrpěl ve druhém zápase zranění, jak to s tebou vypadá do dalších bojů?
Zatím je brzy dělat nějaké závěry, pravý kotník mám zafixovaný, ale mělo by se jednat jen o pohmoždění vazů. Je to zranění, které by se nemělo podcenit. Nechci nic uspěchat, ale doufám, že se noha brzy zmátoří a budu zas k dispozici trenérovi i celému týmu.

Z Ústí jste si přivezli stav 1:1. Dá se říct, že jste s tímto stavem spokojeni? Co zlepšit do domácích zápasů, abyste mohli být úspěšní?
Původně jsme chtěli odjíždět do Plzně za stavu plného počtu bodů na naší straně, ale to se nepovedlo. Důležité je, že jsme neodjeli s prázdnou a nejsme pod tak velkým tlakem. Věřím, že doma uděláme vše proto, abychom se do Ústí vracet nemuseli a ani, aby pro nás sezóna neskončila. Pokud budeme dodržovat pokyny trenéra a budeme si navzájem pomáhat a bojovat jeden pro druhého, tak věřím ve společný úspěch.