Sílu mečounů prověří čtvrtá ústecká Elba a třetí Kert

Pořádně těžký víkend mají před sebou A - tým mečounů. Mužstvo pod vedením trenéra Michala Edla přivítá nejdříve v sobotu ve své domovské hale čtvrté Ústí nad Labem, v neděli naopak cestuje na hřiště třetího Kertu. V sobotu před zápasem mužů odehrají své zápasy i starší žáci a starší dorostenci. Přijďte proto podpořit plzeňské hokejbalisty!

HBC Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem, sobota 17. března od 16:00

Mečouni mají Severočechům co oplácet. První měření sil v letošní sezoně proběhlo na severu Čech, kde tehdy svěřenci trenéra Michala Edla pokračovali v nemastných výkonech a odjeli z Ústí poraženi poměrem 1:4. Vítězství Elby řídil hattrickem domácí Soukup, za Plzeň se jako jediná trefil Michal Průcha.

V tabulce dělí oba soupeře dvě místa. Na osmé pozici se nacházející se Plzeň ztrácí na šesté Ústí nad Labem. Bodově jsou na tom lépe Ústečtí o dva body a případná výhra Západočechů může rázem zcela přetočit role. Jarní část soutěže začala hodně pozvolna a na programu je teprve druhé kolo. První zápas obě mužstva vyhrála, Ústí porazilo Sudoměřice 3:2 a Plzeňané zdolali předposlední Most 4:1.

Ani jedno z mužstev si ještě nemůže být zcela jisté svojí účastí v play off. Jisté je to, že o tomto víkendu, kdy jsou na programu hned dvě kola, půjde o hodně. Záležet proto rozhodně bude na tom, jak všechny týmy načasují svojí formu na nejdůležitější ročníku.

Tahounem Elby je bezesporu útočník Lukáš Soukup, který je druhým nejproduktivnějším hráčem extraligy a své umění umění předvedl i před týdnem v plzeňské hale v dresu české reprezentace. Produktivní forward zatím nasbíral na své konto 26 bodů (14 gólů + 12 asistencí). Dvorním nahrávačem kanonýra Elby je Miloslav Kváš - 17 bodů (4 + 13). V ústecké brance dostává prostor především Antonín Brhel, jenž se může pyšnit úspěšností zákroků nad 91%. Jeho náhradník Zdeněk Banda sice odchytal pouze polovinu minut, ale přesto se jeho úspěšnost drží prakticky na totožném čísle.

Plzeň se v útoku opírá o výkony Michala Průchy, který nasbíral 16 bodů (10 + 6) a je zcela jasně nejproduktivnějším hráčem Mečounů. Nyní se ale tahoun Západočechů zotavoval ze zranění a teprve se dostává do své dřívější formy. Zbytek hráčů Plzně má okolo sedmi bodů a je porot jen otázkou, kdo zrovna bude mít při utkání svůj den.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

HC Kert Park Praha – HBC Plzeň, neděle 18. března od 14:00

Pražský Kert se v tabulce nachází ještě o jednu příčku výše než Ústí a hřeje se na 3. pozici v tabulce. První vzájemné utkání dopadlo pro mečouny špatně, když na vlastním ledě podlehli pražskému celku 1:3 a i Kertu mají Plzeňané rozhodně co oplácet. Poslední porážku mírnil jediným gólem Ondřej Kejř, Pražané tehdy domácí tým přehráli a v poklidu si došli pro tři body.

I Kert vstoupil do jarní fáze vítězně, když v pražském derby nakonec přemohl Kovo. Dech beroucí zápas, v němž Kovo vedlo po první třetině o tři góly, dokázal nakonec nynější soupeř Plzně obrátit a radoval se ze zisku dvou bodů po vítězství po samostatných stříleních. Svoji sílu proto ukázal přední tým české extraligy i po zimní přestávce.

Pozor si mečouni budou muset dát na ofenzivní komando Kertu. Pražský celek je nabitý výbornými útočníky a je neproduktivnějším týmem soutěže s 66 vstřelenými góly. V týmu Kert Parku najdeme vládce bodování celé soutěže Tomáše Wróbela 28 (15 + 13), vytasit své drápky a zamířit do černého dokážou ale i Tomáš Fejfar 26 (8 + 18) a Martin Kruček 23 (9 +14). Ve svatyni Pražanů vládne s úspěšností přes 93% Petr Mikl.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota 18. března
  • Muži: Plzeň - Ústí nad Labem (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň - Ml. Boleslav (13:00)
  • Starší žáci: Plzeň - Dobřany (11:00)

Neděle 19. března
  • Muži: Kert Park Praha - Plzeň (14:00)
  • Mladší dorost: Kladno - Plzeň (11:30)
  • Mladší žáci: Dobřany - Plzeň (11:00)