Na turnaj reprezentace se hodně těším, hlásí Petr Kráčina

O víkendu vstoupilo plzeňské áčko do jarní části CCM Extraligy vítězně. Výraznou postavou v plzeňském dresu byl brankář Petr Kráčina, který si připsal množství důležitých zákroků, čisté konto však neudržel. Už o víkendu bude plzeňský gólman chytat v hale znovu, tentokráte na turnaji tří reprezentací, které je jednou z posledních příprav na MS 2017 v Pardubicích.

Plzeňští hokejbalisté vstoupili do jarní části úspěšně, když zdolali tým z Mostu. „Zápas s Mostem byl těžký. Připravovali jsme se na začátek, víme, že Most hraje hodně silový hokejbal a není to nikdy jednoduché. Každý souboj s nimi bolí. Po první třetině jsme sice vedli 3:0, ale i oni měli šance,“ říká brankář Petr Kráčina.

Plzeňští hráči si proti Mostu vytvořili slušný náskok už v první části zápasu, kterou vyhráli 3:0. Hosté však měli také několik možností. „Most tam při našem oslabení netrefil asi třikrát prázdnou branku,“ přiznává Kráčina. Rozhodující pasáž však byla ta druhá. „Rozhodla druhá třetina, ve které jsme Most k ničemu prakticky nepustili, navíc jsme v závěru dali gól. To zápas rozhodlo,“ myslí si.

Ve třetím dějství připravili Severočeši plzeňskou jedničku o třetí nulu v sezóně. „Čisté konto mrzí, důležitější jsou tři body týmu. Při tom gólu stáhli kombinaci hodně dolů k brance a mezi mnou a střelcem tam byl náš obránce, bohužel to trefil dobře,“ popisuje celou akci.

Závěr zápasu byl poměrně vyhrocený a přinesl řadu vyloučení. Většina z nich byla po závaru před plzeňským brankářem. „Most se snažil zkoušet všechno, jako každý tým za stavu 4:0. Nebylo to tedy překvapení, že se snažili dorážet i na mne,“ přiznává Kráčina.

Už o víkendu se nejvyšší soutěž přeruší kvůli reprezentačnímu turnaji tří zemí v Plzni. V domácí hale se ukáže v dresu národního týmu i Petr Kráčina. „Těším se hodně. Souboje se Slovenskem a Švýcarskem, tedy TOP evropskými týmy, jsou vždy dobrou zkušeností. Do Plzně si myslím, že jede velká část hráčů, která by se mohla objevit i na MS v Pardubicích. Rád bych ukázal trenérům, že si zasloužím nominaci a dostal se do finální nominace,“ uvádí.