Dlouhá zimní pauza je u konce! Plzeň přivítá předposlední Most

Po zimní přestávce se tento víkend rozjíždí opět hokejbalová CCM Extraliga. Plzeňané jdou do zbývajících pěti zápasů základní části s jasným cílem v podobě udržení pozice znamenající play off. Na úvod je čeká dle postavení v tabulce přijatelný soupeř, a to předposlední Most. Jedná se ovšem o první ostré zápas po dlouhé době, takže rozhodně budou mečouni potřebovat podporu svých fanoušků.

HBC Plzeň – HBC Kovodemont Most, sobota 3. března od 16:00

Svěřenci trenéra Michala Edla by určitě hned na úvod nejraději zopakovali podzimní výkon proti Severočechům, kdy si odvezli z Mostu cenné vítězství 2:0. Tehdejší vítězství řídil góly Jiří Benedikt a Michal Průcha. Právě druhý jmenovaný neabsolvoval ani jeden přípravný zápas, na páteční předzápasový trénink byl ovšem již přítomen a měl by být proto připraven i na sobotní duel.

Přípravu na nejdůležitější fázi sezony absolvovala Plzeň v domácím prostředí se vsuvkou v podobě víkendového soustředění v Sušici. Západočeši rovněž tradičně pořádali turnaj Pilsen Challenge, v němž obhájili loňské první místo. Minulý víkend mečouni sehráli dva poslední přípravné duly, v nichž podlehli nejdříve pražskému Kovo 2:3 po samostatných stříleních a poté v netradičně hraném zápase na čtyři třetiny porazili těsně 4:3 Pardubice.

Most má sice na svém kontě aktuálně 13 bodů s pěti bodovou ztrátou na klíčové 8. místo, které znamená účast v play off. Kovodemont má ovšem odehráno o jeden zápas méně kvůli odloženému duelu proti devátým Sudoměřicím, takže během tohoto víkendu může na tom být rázem mnohem lépe. Mostečtí podlehli Plzni v posledních čtyřech vzájemných zápasech, takže jim mají rozhodně co vracet.

Severočeši nastříleli ze všech týmů v extralize nejméně branek, což se projevuje i v kanadském bodování jejich hráčů. 10 bodů má sice na svém kontě Slavomír Švancar (4 + 6), který svému týmu pomohl ale pouze v šesti utkáních. Stejný počet bodů nasbíral i Tomáš Chyba (3 + 7), jenž zasáhl do deseti duelů. Plzeňany naopak táhne Michal Průcha se ziskem 15 bodů (10 + 5).

Jedničkou Mostu je Pavel Brém, jenž odchytal kromě patnácti minut celou první polovinu soutěže . Jeho úspěšnost zákroků sahá k 90% a inkasuje průměrně 3,29 branky. Na plzeňské straně naopak odchytal nejvíce zápasu Petr Kráčina, který drží svoji úspěšnost zákroků na skvělých 93,5 % a inkasuje průměrně jen 1,59 branky na utkání.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 4. března
  • Muži: Plzeň – Most (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Kladno (13:00)
  • Starší žáci: České Budějovice - Plzeň (15:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Blatná (11:00)


Neděle – 5. března
  • Mladší dorost: Plzeň – Beroun (13:30)