Jarní část bychom měli zvládnout, věří svému týmu starší dorostenec Vít Lokajíček

V sobotu naskočí do jarních bojů nejstarší mládežnický tým. Svěřenci Tomáše Semery si díky dobrému podzimu zajistili postup mezi elitní šestici, která spolu svede boj o konečné final-four. Mezi tahouny týmu se řadí také mladík Vít Lokajíček. Útočník s číslem 25 vede týmové bodování a doufá, že si udrží dobrou formu i na jaře.

Zimní pauza je u konce. Jak vypadala příprava v podání staršího dorostu?
No tak určitě, příprava byla mnohem náročnější než třeba v kategorii mladšího dorostu. Bohužel účast byla dost podobná jako v předchozích letech, a to dost mizerná. Ale myslím si, že bychom měli být všichni na jarní část dostatečně připraveni a měli bychom ji všichni zvládnout.

Dvě formace z týmu se zúčastnily Pilsen Challenge v dresu plzeňského Selectu spolu s hráči z Litic a Třemošné. Byla to pro tebe a tvé spoluhráče zajímavá zkušenost? Přeci jen úroveň soupeřů byla vysoká a proti vám nastoupila řada reprezentantů…
Zkušenost to byla obrovská, ale se svým výkonem moc spokojený nejsem. Při tomto turnaji jsem měl několik zbytečných excesů, kterých se musím v jarní části extraligy vyvarovat. A mrzí mě, že jsme na turnaji ani jednou nevyhráli, protože si myslím, že na nějakou výhru jsme určitě měli, i když proti nám stáli výrazně zkušenější protihráči.

Kompletní starší dorost sehrál ještě pondělní přípravný zápas proti Liticím. Ten se vám ovšem příliš nepovedl. Litice zvítězily 3:1 a oplatily vám porážku z léta. Co chybělo k tomu, abyste ukončili zimní přípravu vítězstvím?
Tak určitě tomu chyběly góly a řekl bych, že chyběl i zápal pro hru. Chybělo nám nasazení, ale zjistili jsme, kde máme slabiny, takže už víme, kde musíme ještě zapracovat a kde bychom se měli zlepšit.

V sobotu začnete jaro soubojem s Kladnem. Co od zápasu očekáváš?
Určitě očekávám výhru. Chceme jim vrátit porážku z podzimu a nic jiného si nepřipouštíme.

Alpiq je právě jediným týmem, který vás na podzim porazil. Jinak jste ztratili pouze bod v Dobřanech. Kde vidíš příčiny doposud úspěšného počínání tvého týmu? A s jakými cíli vstoupíte do náročného jara, kde vás čeká také nadstavbová část?
Co se týče příčin našeho dosavadního úspěchu, tak určitě na tom má velký podíl to, že jsme ukáznění a nejsme zbytečně vylučovaní. Cíl je naprosto jasný - urvat titul za každou cenu. (velký úsměv)

Ty sám si v první fázi soutěže dal o sobě výrazně vědět. Zaznamenal jsi 29 bodů a nasbíral jsi sedmnáct gólů, díky tomu sis vybojoval pozvánku na kempy reprezentace U20. Jistě s tímto panuje spokojenost. Čekáš, že si na tebe budou soupeři dávat větší pozor? Bude náročné navázat na podzimní výkony?
Nečekám, že by si začali dávat pozor zrovna na mě. A i kdyby, tak věřím, že máme natolik kvalitní tým, aby dokázal vyhrávat i bez toho, abych já dával góly.

Na závěr se zeptám, kdo tě k hokejbalu přivedl, co považuješ za svůj dosavadní největší úspěch a kam bys to chtěl ve své kariéře dotáhnout?
K hokejbalu mě přivedl pan Otava, který mě vídal u nás před domem, jak si střílím o vrata, a řekl taťkovi, ať to přijdu zkusit a nakonec jsem u toho zůstal až do teď. Za můj dosavadní největší úspěch považuji určitě dvakrát 3. místo na MČR, vítězství na turnaji krajů U15 a samozřejmě i účast na kempech reprezentace U20. Ve své kariéře bych si chtěl určitě jednou zahrát za náš A-tým a přál bych si, abych si mohl zahrát na mistrovství světa.