Pořád musíme pracovat na hře v obraně, přiznává po přípravě Ondřej Malý

Plzeňští hokejbalisté uzavřeli o víkendu zimní přípravu generálkou proti Pardubicím, která skončila vítězně. Za přípravným obdobím se ohlíží v našem rozhovoru útočník Ondřej Malý, který hovoří o kempu v Sušici i přípravných zápasech.

Jak hodnotíte končící zimní přípravu?
Zimní příprava byla výživná, jako každý rok. Hodně jsme pracovali na výbušnosti a síle nohou. Probíhala různými formami a vrcholem bylo tradiční kondiční soustředění v Sušici. To probíhalo v podobném duchu jako dříve. Tréninky v tělocvičně zaměřené na koordinaci, sílu, rychlost, spolupráci atd.. Bazén a kruhový trénink na závěr.

V čem byla rozdílná oproti minulým rokům?
Příprava byla možná trochu jiná v délce, začali jsme až v druhém lednovém týdnu, takže byla vánoční pauza delší. O to více byly tréninky hned z kraje intenzivní. Tréninky s hokejkami přišly na řadu bezprostředně před turnajem Pilsen Challenge. Možná proto nám to zkraje turnaje poměrně skřípalo. Postupně jsme se všichni zvedli, a nakonec ho i vyhráli.

V přípravě jste si vyzkoušeli i několik přípravných zápasů včetně turnaje Pilsen Challenge. Co tyto zápasy ukázaly?
V přípravných zápasech se nám potvrdilo, že dokážeme porazit kohokoliv. Nesmíme ovšem předvádět výpadky směrem dozadu. Několikrát se nám stalo, že jsme nevěděli, co v našem obraném pásmu hrát, z toho pak pramenily velké šance soupeřů. V jarní části by se nám to mohlo vymstít.

Generálkou na jarní část byl souboj s mistrovskými Pardubice. Výkon asi nebyl optimální, souhlasíte?
Proti Pardubicím jsme opět nebyli úplně kompletní, muselo se zasahovat do sestavy. Což vždy není úplně vhodné. Zápas začal dobře, měli jsme hru pod kontrolou, vedli jsme. Postupně jsme však polevili v práci dozadu, soupeř rázem vedl 1:3. Po kontaktní brance jsme se plně do zápasu vrátili a dokázali soupeře přehrát. S výsledkem můžeme být spokojeni, s výkonem pak méně. Pořád musíme pracovat na hře v obraně a pak na přesilových hrách, kterých jsme měli celou řadu a využili jen jedinou.

Už v sobotu začne pro Plzeň jarní část. Co očekáváte od zápasu s Mostem?
Na jarní část se určitě všichni těšíme. Očekávání od Mostu jsou asi vždy stejná. Hodně bojovný, silový, tvrdý hokejbal. Musíme hrát naši hru a věřím, že se nám podaří do jara vstoupit úspěšně.